Виждам все по-ясна позиция в Европа, че не можем да

...
Виждам все по-ясна позиция в Европа, че не можем да
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Преди да подаде оставка Денков трябваше да отчете – какво свърши и какво не правителството за 9 месеца

Виждам все по-ясна позиция в Европа, че не можем да допуснем Украйна да загуби тази война, а това значи консолидация и гледище Киев да победи. Аз не виждам съображение за повреждане на сглобката на ръководство на страната. Важно е да има Министерски съвет, а за това е значимо, по какъв начин ще наподобява това държавно управление, съобщи по Нова някогашният боен министър Велизар Шаламанов.

Според него идващият кабинет има ясна стратегия да извършва за бъдещите 9 месеца. Правителството на Денков трябваше да има доклад пред обществото, какво са свършили и какво не и тогава да подадат оставка. Позициите на ГЕРБ се ускоряват, поради това от ПП-ДБ би трябвало да са по-внимателни, предизвести Шаламанов.

Според него експериментирането на ексцентрични решения е доста рисково. Националната сигурност е отговорност на Министерски съвет. Премиерът Денков имаше всички благоприятни условия да реши въпроса със специфичните служби, както и проблемите с новите лица в регулаторите. Сега времето е още по-критично, а поради това доверието и взаимното почитание се трансформират в по-голям проблем за ръководещите. Чрез договаряния може да бъде реализирано единодушие, приканвам в тази посока да се мисли, а ПП-ДБ да подходят по-отговорно, поучава специалистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР