“Виждам личностен дефицит на политическо лице по отношение на Румен

...
“Виждам личностен дефицит на политическо лице по отношение на Румен
Коментари Харесай

Веселин Стойнев по Дарик: Радев се държи като старейшина, след като радикализира проруската си позиция

“Виждам личностен недостиг на политическо лице във връзка с Румен Радев. Откакто той радикализира проруската си позиция, се показва като доста стеснен човек, като старшина. Той се показа като злопаметен, подозрителен и самолюбив човек, който безусловно би трябвало да отговори ”. Така политическият анализатор Веселин Стойнев разяснява държанието на президента Румен Радев.

Президентът се нарежда като критик на кабинета Денков-Габриел още със сформирането на новата управническа формула доскоро повече от месец. Това обаче изкристализира най-ясно по време на и след визитата на украинския президент Зеленски предходната седмица, което ще бъде запомнено с нажежената замяна на имитация сред двамата държавни глави, и което мнозина наблюдаващи дефинират като неуспех за Радев. Гръмките реакции от срещата като че ли радикализираха още повече президента на България, който след това затвърди позицията си за отвод от военна на Украйна против продажбата на неизползваните към този момент над 10 години два съветски нуклеарни реактора за АЕЦ “Белене ” и за осъществяване на противоречивия референдум на “Възраждане ” за опазване на българския лев. Неслучайно, поради тези си дейности, Радев е и една от най-обсъжданите фигури в българския политически живот в последно време, като някои го дефинират като разнолик политик, а други - като служител на непознати ползи.

Според Стойнев “Радев стана за посмешище в целия свят при срещата със Зеленски. След срещата дори пусна неджентълменски вицепремиерът Йотова да го пази ”.



Веселин Стойнев. Снимка: Дарик радио, списък

Държавният глава непосредствено заблуждава и манипулира аудиторията, безапелационен е анализаторът и уточни като образец по какъв начин през ноември предходната година Радев споделя, че референдумът за еврото е противоконституционен, тъй като визира предмет на интернационалните контракти. “Сега споделя тъкмо противоположното - че би трябвало да се организира час по-скоро. Това не е равнище на офицер, на върховен офицер, на военачалник. Този човек не се държи като военачалник, а като старшина ”, възмути се Веселин Стойнев.

Експертът дефинира договорката за продажбата на двата реактора на Украйна като “чудесна ” и проипомни, че “какви ли не къщи си построиха нуклеарни лобисти, с помощта на такива планове като “Белене ”, които са мощно корупционни ”. Според него би трябвало да вземем парите от това, което сме платили по плана, защото не е преференциално “да се заробваш с надълбоко остаряла техника ”.

Анализаторът още веднъж акцентира, че за него Радев е извънредно едностранчив политик и като образец уточни, че в служебните си кабинети се е обкръжил с военни хора главно. Прогнозата на Стойнев е, че президентът върви към своя залез: “Няма да може да консолидира съветската колония. Защо, в случай че е толкоз за мир, Радев не прикани Путин да спре да праща оръжия и да не вкарва дронове от Иран и да бомбардира с тях жилищни блокове в Украйна? Този мир да не пада от небето? В този бранш ще стартира и конкуриране кой е по-по-най-русофил. Досега бяха Българска социалистическа партия и “Възраждане ”, в този момент се включва и Радев ”.

Във връзка със срещата на НАТО във Вилнюс, на която се разяснява бъдещо разширение на Алианса и включването на Украйна, както и това, че президентът не участва на срещата, политическият специалист изясни, че това е обикновено. “Ако сме със служебно държавно управление, тогава патрон на изпълнителната власт е президентът. През останалото време по Конституция страната се съставлява от Министерския съвет.

Президентът няма и никакви пълномощия върху изпълнителната власт, няма място там. Толкова дълго беше неговото ръководство, че свикнахме той да е на всички места ”, изясни още Веселин Стойнев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР