Виждам как животът на пациентите ми ги напуска и се

...
Виждам как животът на пациентите ми ги напуска и се
Коментари Харесай

Лекар: Цял живот ще помня сълзите в очите на синове и дъщери, на които отказвах да приема родителите поради липса на легла!

Виждам по какъв начин животът на пациентите ми ги напуща и се борят за глътка въздух, без значение от ремдесивира, плазмата, венозните антибиотици и авангардното лекуване

„ Не знам по какъв начин ще остарея с тези спомени„, това признава българска лекарка, която разгласява във Facebook изповед за борбата си с коронавируса, споделя БЛИЦ. Тя признава, че към този момент има случаи, в които осъзнава, че няма по какъв начин да помогне и това я унищожава. Лекарката работи в Спешно отделение и приканва хората в действителност да си съблюдават ограниченията.

Ето и нейният роман:

„ 9 месеца го виждам в очите на пациентите си, в проучванията им, в рентгеновите им фотоси, чета го в епикризите им. Виждам по какъв начин животът ги напуща и се борят за глътка въздух, без значение от ремдесивира, плазмата, венозните антибиотици и авангардното лечение. Завинаги ще помня радостните сълзи на дядо Любен, че е дочакал да му намерят легло след 5 дни очакване, нищо че вирусът бе унищожил към този момент белият му дроб. Цял живот ще помня сълзите в очите на синове и дъщери, на които отказвах да приема родителите заради липса на кревати. Те нямаха силата за друго с изключение на да се разплачат от изтощение, а аз скрих своите сълзи зад очилата и маската. Не зная по какъв начин ще остарея с тези мемоари.

Ежедневната ми среща с човешката тъга и болежка през последните месеци не ми разрешават да се усмихна, камо ли да отида в дискотека, бар… А в случай че на вас ви се пирува празнувайте, само че бъдете готови след дни да се изправите против вирус с непредвидимо развиване.

Тогава ще разберете, че министърът на опазването на здравето е кьорав, ням и измамник. В реалност в аптеките е към този момент предизвикателство да си купиш аспирин, лекар ви преглежда по телефона или най-рано като развиете пневмония, в случай че имаш пари си плащащ теста, в случай че не, оставаш отвън системата, тъй като без тест не можеш да си направиш проучвания и няма да те одобряват в болница, където по този начин или другояче кревати няма. Този вирус не минава за 3 дни като грипа, а има няколко етапи и завладява телата ви най-малко за две седмици. След малко усъвършенстване от треската, следва задуха и нечовешката отмалялост. А в това положение би трябвало да търсите къде и по какъв начин да се лекувате и няма гаранция дали няма да се озовете в болница твърде късно. В болницата ще ви лекуват изтощени, преуморени медици, които от време на време са по- заболели и от самите вас.

Там, надалеч от околните си ще повярвате в Бог и ще му се молите да оцелеете и ще се радвате на всяка стъпка без кислородна маска. Дано в този момент ме разбрахте за какво коронавирус празненството преди няколко месеца в благоевградската дискотека нарекох насмешка с напъните на хиляди хора да спасят живота ви, рискувайки личния си… “

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР