Виждали сме рецепти за класическо реване, много реванета сме изяли

...
Виждали сме рецепти за класическо реване, много реванета сме изяли
Коментари Харесай

Класическо реване

Виждали сме предписания за класическо реване, доста реванета сме изяли служебно, само че реването на Соня безусловно ни взе акъла

Необходими Продукти

Реване


● яйца - 6 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● ванилия - 1 бр.
● брашно - 1 ч.ч.

Сироп


● вода - 1 л
● захар - 150 г
● лимонова кора - по избор

Начин на подготвяне

Чукнах яйцата, като разделих белтъците от жълтъците. Разбих белтъците на сняг, прибавих една ч.захар, 1 ванилия и продължих с бъркането.

След това разруших жълтъците и започнах да ги изсипвам на тънка бликам към белтъците, когато всичко се разбърка добре прибавих и 1 ч. брашно - също лека-полека.

Държа да отбележа - не съм слагала никакъв набухвател! Така ще спестя авансово мненията на тази тематика:). Изпекох го в незагрята фурна на 150 градуса на вентилатор до суха съчка.

Докато реването изстиваше, сложих 1 л. вода, 150 година захар и настъргах малко кора от лимон. Придаде му страховит усет. Оставих да ври, до момента в който очевидно сиропът се сгъсти. За феновете на по-силните аромати, може да прибавят пръчка канела и 1-2 карамфилчета.

Залях към този момент студения сладкиш с врелия сироп, пое го незабавно. Даже можеше и още, тъй като аз го обичам да ми капе от виличката.

Приятен вкус!

Класическото реване е чудно.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР