Виждали ли сте Земята да изгрява от Луната? Със сигурност

...
Виждали ли сте Земята да изгрява от Луната? Със сигурност
Коментари Харесай

Вижте как Земята изгрява зад Луната

Виждали ли сте Земята да изгрява от Луната? Със сигурност - една от най-известните фотоси на планетата ни от задачата Аполо 8 през 1968 година демонстрира точно това.

А Земята да изгрява зад Луната? Това можете да видите за първи път на фрагменти от апарата " Орион ", който обиколи спътника ни по време на задачата " Артемис " I предишния месец.

" Орион " се приводни край крайбрежията на Калифорния на 11 декември, откакто потегли към Луната на 16 ноември, само че нови данни и фрагменти се обработват и разгласяват от галактическата организация в последните дни. Апаратът мина напълно покрай спътника на планетата ни - на по-малко от 130 км от повърхността.

Кадрите имат характерно трептене - повода е, че камерата е закрепена на апарата, а Луната и Земята се движат в орбитите си по отношение на " Орион ". В добавка, видеото е в действителност ускорено 900 пъти.

On Nov. 28, our Orion spacecraft captured the Earth rising behind the Moon.

The I flight test happened around 50 years after the iconic Apollo 17 " Blue Marble " photo of Earth was taken. See the similarities and differences between the two eras:
— NASA (@NASA) Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР