Виждах само летвата. Това е състезанието, на което успях напълно

...
Виждах само летвата. Това е състезанието, на което успях напълно
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Можех да скоча 210!

Виждах единствено летвата. Това е надпреварата, на което съумях изцяло да се изключа. Когато скочих, летях. Исках да покажа, че моята България, че този дребен Пловдив с толкоз готини хора могат да са на върха на света.

Така великата Стефка Костадинова разказа по какъв начин се е чувствала в миговете, в които слага международния си връх от 2,09 м в скока на височина. Тези година станаха 35 година от недостижимото и до през днешния ден достижение на българката. Две лекоатлетки тази година скочиха 2,08, само че златният 1 см на Стефка четвърто десетилетие не може да бъде преодолян от никоя друга.

Скочих го, тъй като имах мощна конкуренция и тъй като имах вяра, че дамите, поставяли върхове преди този момент, не са освен това от мен показа шампионката в студиото на Би Ти Ви на Коледа.

" Можех да скоча 2,10! ", разгласи Стефка Костадинова.

Тя описа, че на последната си олимпиада, с която съумя да вземе и това злато - единственото, което липсва тогава в сбирката й, е имала капацитета да направи върха си още по-феноменален.

На първата си олимпиада отидох с упоритостта да съм първа, само че останах втора и тогава светът за мен се срина, плачех и не знаех какво да върша. На последваща през 1994 година в Барселона бях 4-а, няма да описвам с каква травма. Все нещо не става и идва 96-а година - осъзнавах, че в случай че не сторя нещо, няма да съм олимпийска шампионка. И се получи, разказа Стефка.

Но добави:  " Съжалявам, че се отпуснах, когато станах олимпийска шампионка с 2,05. Съжалявам, че това момиче от Гърция Ники Бакояни, която стана втора с 2,03, не скочи и тя 2,05, с цел да ме държи в кондиция, тъй като аз щях да отида непосредствено на 2,10 и щях да го скоча! "

Бях в неповторима форма, добави Стефка.

Рекордът отвън спорта е да си добър човек. Да си радушен, милосърден, да не си двуличен, да не мислиш неприятно на другия, да си положителен, сподели още тя в коледното си изявление.

Тепърва животът ми стартира - мога да имам доста мощни моменти, да се веселя на 5-6 златни олимпийски медала за България. Тепърва мога да целуна българка, която ще скочи 2,10, съобщи шефката на БОК.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР