Вижда се краят им на тези тъй дълги 9 месеца

...
Вижда се краят им на тези тъй дълги 9 месеца
Коментари Харесай

IX месец от бременността – всеки миг е очакване

Вижда се краят им на тези така дълги 9 месеца и бременността идва към своя логически край. Сега всеки ден може да бъде денят на раждането, поради който организмът на всяка бъдеща майка се приготвя през всичкото това време.

Бебето е към този момент изцяло образувано – при момченцата тестисите са се спуснали в скротума, при момиченцата срамните устни закриват входа във влагалището. Детенцето се упражнява да суче, като смуче интензивно пръстчетата си – един от главните привички, които придобива по време на вътреутробния интервал.

Според мнението на множеството откриватели, процесът на раждането започва точно когато плацентата към този момент не съумява да обезпечава нужните хранителни субстанции на плода, а и в матката става много тясно. В тази обстановка надбъбречните жлези стартират да отделят по-голямо количество от хормона на напрежението – кортизол. Това трансформира хормоналния баланс в майчиния организъм, провокира контракции и стартира раждането.

Доносеното дете, въпреки и да наподобява малко набръчкано, има розова кожа, много дълга коса и нокти. Не след дълго телцето му ще придобие нежна детска пухкавост, на ръцете и крачетата ще се появят гривнички, а бузките и коремчето ще станат очарователно закръглени. Всички доизносени бебета тежат приблизително към 3600 г – момченцата, 3500 г - момиченцата. Дължината им е от 50 до 55 см.

Психология и здраве

Някои дами възприемат даже обикновено протичащата бременност като проблем и се тормозят, че раждането не е по силите им. Но природата е програмирала женския организъм да подарява нов живот и милиони живи същества идват на света точно по този метод - няма причина при вас да бъде по-различно.

Вместо да четете и слушате всякакви страшни истории, си правете автотренинг, като всеки ден се уверявате сами, че раждането ще бъде наред. Тогава всичко ще се получи по допустимо най-хубавия метод за вас.

Приблизително две седмици преди заветния миг може да се отдели слизестата тапа на отвора на матката. Малкото кърваво късче слуз е предпазвало матката от инфекции му и отделянето не съставлява никаква заплаха, а просто алармира, че раждането наближава.

Тъй като то фактически може да настъпи всеки миг, би трябвало да сте изцяло готови за него. Предварително си подберете нещата, които ще вземете със себе си в родилния дом и които ще ви трябват при изписването. Погрижете се всички нужни документи да са постоянно с вас.

В 36-ата седмица към този момент е време да сте избрали доктор, който ще ви помогне, да планирате с него метода на раждане, да уговорите достъп на околните ви до родилното поделение и всички останали елементи към значимото събитие.

Анализи и проучвания:

Те остават регулярни и както и до момента, при всяко посещаване при гинеколога се правят:

• премерване на тежестта и кръвното налягане;

• разбор на урината за наличие на захар и белтък (прави се 1-2 дни преди плануваното посещаване при лекаря);

• проучване на ръцете и стъпалата за поява на отоци, краката за поява на варикозни вени;

• надзор на работата на сърцето на плода (преслушване със стетоскоп);

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР