Вижда ли му се краят на ремонта по столичния бул.

...
Вижда ли му се краят на ремонта по столичния бул.
Коментари Харесай

Вижда ли му се краят на ремонта по столичния бул. “Дондуков”?

Вижда ли му се краят на ремонта по столичния бул. “Дондуков ”? Краят на ремонта по столичния бул. „ Княз Александър Дондуков ” още веднъж е неразбираем . Въпреки обещанията на кмета на София, че в последните дни на октомври придвижването ще е пуснато, през днешния ден Фандъкова призна, че ре хабилитацията ще продължи най-малко доникъде на ноември . Като причина за забавянето тя посочи договарянията сред Столична община и Министерство на културата за това дали в правата сред улица ”Г.С.Раковски ” и бул. „ Васил Левски ” паветата да се заменят с асфалт.
 
Въпреки упованията последният епизод от сагата с ремонта по бул. „ Дондуков ” към момента е надалеч. Когато стартира обновлението на правата сред улица „ Раковски ” и бул. ”Васил Левски ”, кметът Йорданка Фандъкова смени мнението си за опазване на паветата и изиска от културното ведомство да разреши полагането на асфалт. Тогава кметът изясни решението си по този начин: „ Движението по бул. „ Дондуков ” е доста натоварено , а придвижването по паважни настилки по натоварени булеварди основава и повече звук, и повече прахуляк ”.
 
Преговорите сред двете страни продължиха към две седмици, а Фандъкова бе безапелационна, че работата не е серпантина и дейностите ще завършат в края на този месец.
 
„ Очаквам каквото и да е решението да се вземе, с цел да продължим да работим ”, сподели тогава градоначалникът.
 
Малко, преди обещания край обаче стана ясно, че точно чуденето павета или асфалт да има по „ Дондуков ” е забавило дейностите . „ За страдание, и там, знаете, че периодите са разтегливо разбиране особено с бул. „ Дондуко ”в, тъй като неколкократно сменихме плановете и настилките във връзка и с настояването към Министерството на културата, тъй че предстоящият период за привършване на ремонта на булеварда е към средата на ноември ”, разяснява Фандъкова.
 
 По бул. „ Монтевидео ” в " Овча купел " също дейностите ще продължат до ноември, а отсечката  сред улиците „ Народно хоро ” и „ Боряна ” ще бъде пусната за Коледа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР