Виж ти какви чудни макарони на фурна се приготвяли в

...
Виж ти какви чудни макарони на фурна се приготвяли в
Коментари Харесай

Макарони на фурна в глинен съд

Виж ти какви чудни макарони на фурна се приготвяли в глинен съд

Необходими Продукти

● макарони - 500 г
● прясно мляко - 1 л.
● захар - 300 г
● масло - 170 - 180 г
● яйца - 6 бр.
● сол - 2 щипки
● корнфлейкс - 1 ч.ч.
● ванилия - 1 отново.

Начин на подготвяне

Маслото се нарязва на части. В бездънен съд се разрушават яйцата.

В дълбока тенджера се сваряват 5 литра вода с 1-2 щипки сол. Когато кипне, в нея се пускат макароните и се варят 8-9 минути, като се разбъркват понякога.

Гювечът би трябвало да е нов или да е употребен единствено за сладки ястия, тъй като гълтам ароматите!

Глиненият съд се слага на дъното на студена фурна, настроена на 180 градуса. Докато се затопли, на различен котлон се сварява прясното мляко. Когато кипне, се отдръпва от огъня и към него се прибавя захарта. Бърка се, до момента в който се разтопи захарта. Добавя се пакетчето ванилия. Млечната примес се налива на тънка струйка в яйчената примес при непрестанно разтрошаване.

Оставяме настрани и се връщаме при фурната. Отваряме я и в затопления гювеч се пускат квалифицираните части масло и фурната се затваря за 2-3 минути.

Макароните към този момент са подготвени. Отцеждат се. Гювечът се изважда и в него се изсипват сварените макарони. Размесват се с разтопеното масло и се връщат за 5 минути във фурната. Изважда се още веднъж.

Прибавя се чашата корнфлейкс и приготвената млечно-яйчена примес, подправена с ванилията. Всичко се разбърква деликатно. Във фурната се поставя тава на най-долна позиция и гювечът с макароните се връща във фурната върху тавата.

Пече се на 180-190 градуса за 85-90 минути, като 10 минути преди края се маха капака на глинения съд, с цел да се получи приятна зачервена коричка на макароните на фурна.

Макароните на фурна в глинен съд са доста вкусни.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР