Виж се само“ се ражда спонтанно, след като Калина Баткова

...
Виж се само“ се ражда спонтанно, след като Калина Баткова
Коментари Харесай

Неочаквана колаборация събира K.LINA и PEEVA във „Виж се само“

„ Виж се единствено “ се ражда непринудено, откакто Калина Баткова (K.LINA) написва музиката и текста, а непредвидена среща със фамилията на Михаил и Преслава Митеви, води музикантите в студио, където познатата като дуетна половинка на F.O. - Peeva, взема решение да се включи. Песента е с поп-звучене и присъщите за F.O. и PEEVA ров нотки, а двамата написват текста, който изпява Преслава. „ Виж се единствено “ е отдадена на несигурността в прочувствените връзки сред младите през днешния ден. Справянето с комплексите, опосредстваната от обществените мрежи връзка, бързата загуба на интерес и проблемите във връзките са единствено част от тематиките наранени във „ Виж се единствено “.

Да написа текстове на български език, K.LINA взема решение, откакто трайно се завръща в България. Тя приключва сполучливо Бизнес Мениджмънт, а по-късно и Музика в Музикалната Академия в Лондон, където учи редом втора бакалавърска степен – Музика. Това е пристрастеността й от дете. Още като малко момиче тя освен пее, само че и свири на китара и пиано.

Когато идва музикалната й тапия от Лондон, Калина я демонстрира на татко си, който отбелязва: „ Чудесно! А къде е другата? “ През 2021, тя приключва магистърска степен по Музикален бизнес още веднъж в британски университет. В Лондон K.LINA събира група от сътрудници в Музикалната Академия. Скоро бандата има участия и то в известни лондонски клубове, сред които и The Half Moon, в който са дебютирали самите Rolling Stones!



Преслава Митева (Peeva) е нежната половинка в бунтарския дует от Бургас F.O. и PEEVA. Двамата са дружно от 2015-а година и към този момент са родители на две деца - Мишел и Радимир. Казват, че имат общи цели и задача за музиката, която основават в лейбъла Zanimation. Те са семейство, което съумява да съчетае развъждането на деца, въртенето на домакинство и обезпечаването на фамилния бюджет с правенето на рап. И то подобен рап, че частите им натрупат почитатели и милиони гледания в нета. Музикалното семейство основава десетки колаборации с рап актьори от цялата страна. F.O. е притежател на премията 359 HIP HOP Awards за Рапър на годината през 2020-а година.

„ С Мишо и Преслава се запознахме, около една ария, която бях написала и желаех да работим дружно по нея. Музиката незабавно ни сближи и открихме, че имаме сходна визия, както за звученето, по този начин и за видео-реализацията на разнообразни планове. „ Виж се единствено “ се роди непринудено и ни лиши минути до решението да го осъществяваме. Видеото към песента даже ще бъде пуснато в You Tube канала на Zanimation. Именно премиерата ще ни води до Бургас, с цел да сме сигурни всички, ще ще създадем най-хубавото, с цел да стигне посланието ни до публиката. “ – споделя K.LINA.



Видео-концепцията на „ Виж се единствено “ е дело на Румен Русев – приятелят на Калина Баткова и създател на “Studio Flickers ”. Кадрите са въодушевени от белгийския художник и един от създателите на сюрреализма Рене Франсоа Гислен Магрит. В тях режисьорът е заложил на философията в творчеството на Магрит, в което разказва естествената природа на събитията в човешкия живот, в който постоянно има нещо тайнствено или прикрито. Събитията от снимачната площадка запечатва надареният Дико Желев, който поддържа K.LINA от колаборацията им за The Movies и е значима част от плановете на „ Studio Flickers “ от самото му основаване. Част от сцените във „ Виж се единствено “ са снимани в обновената и новооткрита за гости, след 22 годишно спиране, баня в Банкя.

Премиерата на видеото към „ Виж се единствено “ на K.LINA, feat. PEEVA е планувано за края на ноември. 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР