виж галерията Започна поетапното внасяне на най-модерно оборудване в Дневния център

...
виж галерията
Започна поетапното внасяне на най-модерно оборудване в Дневния център
Коментари Харесай

Добрата новина: Дневният център за деца с увреждания ще има модерно оборудване

виж галерията Започна поетапното внасяне на най-модерно съоръжение в Дневния център за деца с увреждания в Морската градина. За обезпечаване на комфорт по време на престоя и профилираните занятия, ново обзавеждане влиза в залата за лечебна физкултура и рехабилитация, кабинета за психолог, логопед, залите за самостоятелна и групова работа, психосензорната стая, трапезарията, кухнята и три спални пространства. Към момента е импортирано нужното сензорно съоръжение, принадлежности за игра, образование и рехабилитация на децата - тактилни пътеки, гумена неразбория, музикална уредба, пъзели, интерактивен фиброоптичен килим и други

В развой на доставка са уреди за залата по лечебна физкултура, съобразени с потребностите на целевата група, които да добавят комплексното влияние от лечебните действия. Предстои да бъде самостоятелен ъгъл за отдих навън, в непосредствена непосредственост до постройката, със зона за уреди и сензорна градина.

Кметът Димитър Николов посети Дневния център за деца с увреждания дружно със заместника си Руска Бояджиева и шефа на общинска дирекция " Здравеопазване и обществени действия " Мая Казанджиева, с цел да види по какъв начин действа друга негова нова облага. Това е подпомагаща технология за връзка, образование и синтезирана тирада. Тя съставлява профилиран програмен продукт, който дава подготвени страници за връзка, опция за редакция и основаване на нови страници и спомагателна функционалност. Тези благоприятни условия могат да бъдат употребявани за всекидневно потребление на текст към диалект, образование по език и граматика, насърчаване на разнообразни познавателни функционалности. Децата могат да пишат с взор, мишка или тъчскриийн, а написаното да се произнася. Могат да се употребяват просветителни игри - да вземем за пример, посредством този програмен продукт децата учат цветовете или буквите. Игрите са основани по този начин, че по занимателен метод да развиват умения за надзор и избор благодарение на взор.

Самата постройка на Дневния център за деца с увреждания е известна на бургазлии като някогашните казарми на 24-ти Черноморски пехотен полк. Ремонтът и промяната на предназначението й се случиха вследствие на общите старания на Службата за съдействие и защита при Посолството на Съединени американски щати и Община Бургас. Центърът разполага с 10 кабинета. С децата работят психолози, обществени служащи, арт терапевти, логопеди, ресурсни учители и други Посещенията са свободни. Децата могат да остават през целия ден. Пространствено и функционално постройката има потенциал да обезпечи подобаващи условия за дневна грижа на 30 деца и опция за консултативни услуги до 60 места.

Оборудването на Дневния център за деца с увреждания става със средства по план " Създаване на условия за откриване на 5 нови обществени услуги на територията на община Бургас ", Договор №: BG16RFOP001-5.001-0026-C01, Приоритетна ос 5: " Регионална обществена инфраструктура ", процедура BG16RFOP001-5.001 " Подкрепа на деинституционализацията на грижите за деца " по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014- 2020 ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР