виж галерията Приключи първият етап от конкурса за изработване на лого

...
виж галерията
Приключи първият етап от конкурса за изработване на лого
Коментари Харесай

Бургазлии ще изберат логото, което ще стане символ новото компютърно училище. Вижте предложенията!

виж галерията Приключи първият стадий от състезанието за разработване на лого на новото компютърно учебно заведение, което ще отвори порти в Бургас наесен. Над 70 души от цялата страна участваха със свои оферти, най-малките от тях на 7, 9 и 10 години. Община Бургас благодари на всички за положения труд и проявената креативност.

Постъпилите над 100 плана бяха оценени от жури в 12-членен състав. В него влизат представители на учебното настоятелство към Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, както и специалисти от водещи ИТ компании. Журито избра за финалисти пет лога. Техни създатели са Николай Райков, Иво Паспалски, Абуди Жабас, Димитър Лазаров и Диляна Иванова. Петте финални оферти са оповестени в уеб страницата на Община Бургас, раздел "Образование ".
 
Победителят в състезанието ще бъде избран посредством електронно гласоподаване, което ще се организира в интервала от през днешния ден, 20.02.2018 година, до 13.00 часа 05.03.2018 година, в това число. Той ще бъде разгласен на 06.03.2018 година, след обработка на резултатите от интернет вота. Както към този момент бе обявено, премията за спечелилия е iPhone X. Останалите четирима финалисти също ще получат награди.

Професионалната гимназия за компютърно програмиране и нововъведения е най-новото учебно заведение в страната, което ще отвори порти през образователната 2018/2019 година в Бургас. То ще бъде с интензивно проучване на британски и немски език и ще приготвя експерти в професионално направление "Компютърни науки ", специалност "Програмист ", специалности "Програмно обезпечаване " и "Приложен програмист ", със период на образование 5 години и банкет след приключен седми клас.
В него ще се учат актуалните програмни езици Java, C, C++, JavaScript,.NET. В образователните стратегии ще бъде заложено придобиването на познания и умения за обектно насочено програмиране в логаритмите и структурите от данни, в региона на създаване на програмен продукт и уеб дизайн, технология на програмирането, системи за ръководство на бази данни, интернет програмиране. Учениците ще придобият характерни познания и умения в областта на роботика, изкуствен интелект, хардуерен дизайн, кибер сигурност, облачни технологии.

Обучението ще се реализира в самостоятелен учебен кампус, отговарящ на най-новите международни стандарти - с образователен корпус, общежитие, помещение за образователна компания и програмиране. След привършване на образованието си учениците ще получат тапия за приблизително обучение, документ за притежаване на непознат език и документ за професионална подготовка по компютърни науки, надлежно за "програмист " и "приложен програмист ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР