виж галерията 350 деца от предучилищна възраст, първи и пети клас

...
виж галерията
350 деца от предучилищна възраст, първи и пети клас
Коментари Харесай

350 деца прекрачват прага на най-новото бургаско училище

виж галерията 350 деца от предучилищна възраст, първи и пети клас ще прекрачат на следващия ден прага на новото бургаско учебно заведение "Александър Георгиев Коджакафалията ". За да благослови бъдещето на образователното заведение, преподавателите и учениците, през днешния ден на светлия църковен празник Кръстовден отец Петър отслужи водосвет. На него участваха кметът на Бургас Димитър Николов, заместниците му Йорданка Ананиева и Руска Бояджиева, шефът на учебното заведение Михаил Ненов и учителите от новосформирания екип.

От 30 години в Бургас не е откривано ново учебно заведение.
"Духът на дарението на Коджакафалията ни стимулира в това наше решение да открием ново учебно заведение. Той е бил извънредно набожен и непретенциозен човек, с огромно разположение на духа и положителни мисли е дарил този терен за децата на Бургас, за сираците на Бургас и за бъдещето на Бургас. Разказвайте на учениците за Коджакафалията, за неговите качества, дело, живот и дарителска активност ", сподели кметът Димитър Николов по време на срещата си с преподавателите.

"Аз и сътрудниците ми направихме първата крачка с решението да открием това учебно заведение и да преобразим базата. Много е значимо отсам - нататък по какъв начин ще го развиете. Вие би трябвало да извършите последващия спринт. Защото, при тези бързо разрастващи се връзки, технологии и модерни образователни процеси, можем да сме сполучливи единствено със мощен спринт. Надявам се, без значение кой ще бъде кмет на Бургас, градът да развие това учебно заведение и с още по-голяма база. Разчитам на вас ", добави Николов.

Той записа своето обръщение в летописната книга, която учителите бяха създали за началото на първата образователна година на новото учебно заведение. В него кметът пожела с доста обич и положителен дух да се продължи делото на Коджакафалията, а също по този начин триумф на учителите и учениците.
От своя страна зам.-кметът Йорданка Ананиева изрази увереност, че с изключение на професионализма, който имат, учителите ще вложат цялата си обич и грижа към децата и пожела на добър час.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР