Виетнамският производител на електромобили VinFast постави началото на изграждането на

...
Виетнамският производител на електромобили VinFast постави началото на изграждането на
Коментари Харесай

VinFast започна изграждането на завода си за електромобили в САЩ

Виетнамският производител на електрически автомобили VinFast сложи началото на построяването на първия по рода си индустриален комплекс на територията на Съединените Американски Щати.

Заводът на VinFast ще бъде издигнат в окръг Чатъм, Северна Каролина, като се чака да стартира да действа през 2025 година с годишен потенциал от 150 000 електрическия автомобил.

От VinFast разясняват, че новото индустриално оборудване е първото по рода си за напълно електрически коли в Северна Каролина и най-голямата самодейност за икономическо развиване в историята на щата.

За реализирането на първата фаза на завода на виетнамската компания, плануванаъа инвестиция е в размер на 2 млрд щатски $, а първите модели, които ще бъдат качени на поточните му линии ще бъдат VF 7, VF 8 и VF 9.

" Днешното събитие бележи нов крайъгълен камък за VinFast, утвърждавайки нашата отдаденост към североамериканския пазар ", споделя мадам Ле Ти Ту Тий, изпълнителен шеф на VinFast. " Този план освен ще сътвори хиляди работни места и ще подкрепи икономическото развиване на Северна Каролина, само че създаваните тук електрически автомобили на VinFast ще доведат до спомагателни стопански преимущества за потребителите ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР