Виена не прави крачка назад в позицията си срещу членството

...
Виена не прави крачка назад в позицията си срещу членството
Коментари Харесай

Румен Радев с критики към кабинета: В момента няма политика за Шенген

Виена не прави крачка обратно в позицията си против участието ни в Шенген и след диалога сред президентите на България и Австрия - Румен Радев и Александър Ван дер Белен, в границите на форума на Организация на обединените нации. След срещата президентът разкритикува държавното управление.

" То просто сега няма политика или аз не съм я видял. Пак споделям, въпросът не е единствено в контактите на високо политическо равнище. Трябва да се работи с икономическите среди, както в Австрия отидох с бизнес конгрес, би трябвало да се работи с университетските среди, би трябвало да се работи с медиите, с публични организации ", съобщи пратеникът на Българска национална телевизия в Ню Йорк.

Според президента липсва дейна политика, която да убеди Австрия и Нидерландия да отстранен ветото върху възможното участие.

" Окуражавам премиера Денков да направи аудиенция в Австрия допустимо по-скоро. Има способи. Да предложения министър председател Нехамер по този начин, както аз го направих - отидохме дружно на границата, имаме постоянен разговор и с президента. Така че да бъде чут нашият глас доста повече и доста по-силно. Това изисква систематични старания ", уточни президентът, представен от Нова телевизия.

Според Радев обещанието на премиера Денков да забрани вноса на слънчоглед и помощите за земеделците няма да успокоят протестиращите. Радев очерта като проблем и неравномерното систематизиране на дотации в бранша, както и " политиката на опълчване ", която кабинетът води.

" За да се ръководи страната, би трябвало да се ръководи по този начин, че да има доверие в хората и те ще дадат доверието си, когато видят, че държавното управление слага преди всичко техния интерес, интереса на българската стопанска система и на българските жители ", разяснява президентът.

За открития край Тюленово дрон Румен Радев очерта като най-съществен въпроса какво може да аргументи тази машина и обвърза този случай с незадоволителното средства за българската войска. Отново повтори предизвестието си, че методът, по който се отнасяме към войната в Украйна ще докара да увеличение на интезивността ѝ и до разрастването ѝ.

" Черно море към този момент е военна зона, няма по какъв начин да го отречем - там се смъкват дронове, там плуват мини, там военни кораби стопират търговски кораби. Така че, всичко това - в случай че не вземем ограничения и не разберем, че би трябвало да сложим час по-скоро завършек на тази война, това неизбежно ще пълзи към нас ".

Войната в Украйна ще е единствено част от обръщението на президента Румен Радев пред Общото заседание на Организация на обединените нации. Той заяви, че ще подчертава и върху промяната на интернационалните институции, тъй като и светът към този момент е изменен.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР