Виелица затруднява движението по пътя Варна - Добрич. Съобщава се,

...
Виелица затруднява движението по пътя Варна - Добрич. Съобщава се,
Коментари Харесай

Във Варна става страшно: Бурята блокира пътища и отмени полети

Виелица затруднява придвижването по пътя Варна - Добрич. Съобщава се, че естественото събитие е затворило трасето.

Автобус е препречил пътя, провокирал е запушване, което се усилва. Няма пристигнала пътна помощ, нито снегорин. Властите предизвестяват да не се трътва за и от Варна, тъй като виелицата се усилва и пътуването е извънредно нестабилно.

Фериботът Силистра-Кичу прекрати корабоплаване заради пориви напразно над 90км/ч, оповестяват от профилирания уебсайт.

По информация на Meteo Balkans поради мощния вятър към този момент стопират и полети от Летище Варна. Близо 50 сигнала за паднали дървета и нарушено енергоснабдяване са получени в общината на морската столица към 18:00 часа през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

Най-засегнат е регион " Аспарухово ", където е нарушено придвижването по пътя за квартал " Галата " и по остарелия път за Бургас в местността " Боровец ". На място са изпратени екипи на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Нарушено е енергоподаването в местностите " Ракитника " и " Боровец-север ". Екипи на " Енерго-про " отстраняват повредите, осведоми Българска телеграфна агенция.

Във Варна беше разгласен даже оранжев код за рисково време, напомнят от Общината. Предупреждението е обвързвано със мощния, плевел до ураганен, вятър. Скоростта на поривите през нощта се чака да доближи 20-25 метра в секунда, а навън - 25-30 метра в секунда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР