Вие, търсещите и намиращи родината всеки ден, които предавате обичта

...
Вие, търсещите и намиращи родината всеки ден, които предавате обичта
Коментари Харесай

Кметът на Русе Пенчо Милков се срещна с българската общност в Тараклия

„ Вие, търсещите и намиращи родината всеки ден, които предавате обичта към родното на децата си, съжителствате с други нации, само че пазите корена жив. Въплътили сте тези полезности в не едно и две генерации. Това е премията за нашия Левски “, обърна се Пенчо Милков към присъстващите на церемонията пред паметната плоча на Апостола.

 

.

 

Участието на кмета в паметното събитие бе по покана на ръководителя на Район Тараклия Иван Паслар, който означи, че личността на Левски е мерило за морал и образец за подражателство и постоянно ще живее в сърцата на българите.

 

Относно самодейността за построяването на бюст-паметник на Апостола на Свободата в Тараклия кметът Пенчо Милков съобщи пред общността, че Община Русе и русенци ще не престават да поддържат идеята, до момента в който признакът на родолюбието не бъде повдигнат в молдовския град.

 

.

 

Официални посетители на церемонията във връзка 186-годишнината от рождението на Апостола бяха още краткотрайно изпълняващият работа в посолството на България в Кишинев Красимир Андреев, заместник-председателят на регион Тараклия Александър Боримечков и началникът на службата за външни връзки в Районния съвет Степан Карамалк.

 

Специален привет от русенци към българската общественост в Тараклия насочи и Десислава Василева от Студио по поп и джаз пеене „ Икономов “ към ОМД Русе с песента „ Родина “.

 

Изработеният от скулптора Димитър Рашков бюст-паметник към този момент е в Тараклия, като следва основаването на постамента и формалното му разкриване през септември. Той ще бъде ситуиран на входа на изграждащия се сега Младежки център „ Васил Левски “, който делегацията посети на място. Целта е в града да се обособи ново и съвременно място за срещи, учене и развиване на младите, а на входа му да се издига монументът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР