„Вие сте ползвате с подкрепата на 10% от българското население”,

...
„Вие сте ползвате с подкрепата на 10% от българското население”,
Коментари Харесай

Ананиев и Йордан Цонев размамаха пръст на Асен Василев, той им благодари

„ Вие сте ползвате с поддръжката на 10% от българското население”, акцентира депутатът от ГЕРБ и съобщи, че освен това състояние новото ръководство би трябвало да разчита единствено на средствата, които са реализирани в техния мандат. „ Целта в действителност оправдава средствата, но в случай че ги имаш”, сподели още Ананиев. Той съобщи, че бюджетът би трябвало да е с нулев недостиг, като се прибавят единствено пари за справяне с коронавирус рецесията.

„ Ако беше тук уважаваната Мика Зайкова, щеше да направи този бюджет, както самата тя се показва, „ на кайма”, разяснява някогашният финансов министър. „ Вие вършиме обществен експеримент”, упрекна той своя правоприемник на поста.

В отговор Асен Василев благодари на Кирил Ананиев за изявлението, тъй като то най-добре илюстрирало разликите сред новото ръководство и това на ГЕРБ. Вицепремиерът изясни, че мисленето на предшественика му е като от 1996-97 година, когато България е била в действителност във финанскова рецесия. Резултатът от нея е бил валутният ръб. Василев изясни също, че вследствие на последвалата консервативна финансова политика доста българи са напуснали страната, с цел да търсят по-добър живот в чужбина. „ Ще останем небогати и ще разчитаме на пари дадени от Европейски Съюз, които в случай че не откраднем, ще ги инвестираме”, по този начин изясни Василев финансовата политика на предходното ръководство.

В последна сметка, след разменени реплики, предходният и сегашният и финансов министър се озоваха дружно на трибуната. Асен Василев сподели, че чака от Ананиев да каже сред първо и второ четене на бюджета кое да ореже – пенсиите или детските добавки, да се получи стремежи от него недостиг. Ананиев пък отговори, че няма по какъв начин за 20 минути да научи Василев на това по какъв начин се прави бюджет.

Като проинфлационен и популистки дефинира плана за нов държавен бюджет депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев. При разискването на първо четене, той предизвести, че страната влиза в дългова серпантина и разгласи, че държавният дълг ще стане 47 милиарда през 2024 година. „ Това растеж на дълга с 600% за 15 години”, съобщи Цонев.

Повишената събираемост на средствата е цел агитация, съобщи депутатът. Според него по-добър метод е част от средствата да останат несъбрани и свободни, вместо да влизат в бюджета и да се преразпределят от страната. „ Всички в този момент ще ви залеят с претенции за понижаване на ДДС”, съобщи Цонев, като се обърна към финансовия министър Асен Василев.

На имитация от залата, че самите Движение за права и свободи оферират това, той отговори: „ Ние сме съпротива, можем да предлагаме всичко”. Цонев посочи също, че бюджетът не е толкоз обществен, колкото изясняват ръководещите, тъй като остновните обществени разноски са за пенсии.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР