Вие сте геймър, който се интересува от сигурността. Имате силни

...
Вие сте геймър, който се интересува от сигурността. Имате силни
Коментари Харесай

AI може да открадне данните ви по натиснатите клавиши с 95% точност

Вие сте геймър, който се интересува от сигурността. Имате мощни пароли, не кликате върху подозрителни връзки и не се подлъгвате по следващата невероятна оферта за безвъзмездни биткойни. Но по кое време за финален път се замислихте за сигурността на вашето... писане? Нов мощен изкуствен интелект може да слуша натискането на клавишите ви и да предсказва какво пишете с акуратност до 95%.

Bleeping Computer оповестява, че екип от няколко английски университета е обучил изкуствен интелект да предсказва с акуратност въведените от вас клавиши посредством микрофон. Това значи, че всичко, което въвеждате на клавиатурата си, като пароли, персонални известия, фирмени секрети и даже евентуално класифицирани материали, може да изтече към трета страна.

Моделът за надълбоко образование е в положение да се образова, като записва минималните разлики в другите натискания на клавишите. След това вълновите форми на звуците, които всеки клавиш издава, се употребяват, с цел да се предскаже какво се вкарва със страшна акуратност.

Изследователите са употребявали MacBook Pro за писане, като в същото време са записвали тон от намиращ се наоколо iPhone и може би най-притеснителното - посредством диалог в Zoom. Така че ще би трябвало да отговаряте освен за личната си сигурност - ще би трябвало и всички останали участници в диалога да се преценяват с това какво изнасят като информация.

Ако оставим настрани Zoom, сигурно сходна офанзива въпреки всичко ще се нуждае от позволения за достъп до микрофона, написа hicomm.bg. Така че, стига да сте наясно със зловредния програмен продукт и по какъв начин да го избягвате, всичко би трябвало да е наред, а в случай че не, евентуално имате по-належащи проблеми, за които да се тревожите.

Това насочва вниманието към уязвимостта на огромна част от данните, които одобряваме за даденост. Едно е да избягвате фишинг, а напълно друго е да се замислите кой или какво подслушва неща, които не желаете да бъдат разкривани.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР