Вие шофирате по криволичещ извънградски път. Невъзможно е да видите

...
Вие шофирате по криволичещ извънградски път. Невъзможно е да видите
Коментари Харесай

Революционната технология на Volvo Cars за свързана безопасност вече предупреждава водачите за инциденти напред.

Вие шофирате по лъкатушен извънградски път. Невъзможно е да видите оттатък пътя пред вас. Изведнъж вашият Volvo автомобил Ви предизвестява: напред е станал случай. Докато умерено намалявате скоростта и взимате идващия завой, виждате аварирал автомобил във Вашата лента. Благодарение на предизвестието, бяхте готови и имахте опция да реагирате.

Volvo Cars вкарва още една пионерска функционалност за обвързвана сигурност: за първи път колите могат да предизвестяват водачите за произшествия напред непосредствено, употребявайки данни в действително време от център за ръководство на трафика. Тя ще бъде налична в съвместими коли Volvo в Европа, като се стартира от Дания.

С цел да се помогне на водачите да избегнат конфликти и тапите, породени от случай напред, функционалността е проектирана да предизвестява неотложно лидера за пътнотранспортно произшествие на няколкостотин метра пред него. Данните за местоположението се дават от националните пътни управляващи и съвместими коли, които споделят с останалите Volvo коли.
„ Използвайки нашата новаторска технология за обвързвана сигурност, нашата функционалност за предизвестие за произшествия напред може да помогне на водачите на Volvo да избегнат неприятни изненади, като в същото време способства за по-безопасни пътища за всички “, споделя Åsa Haglund, началник на Центъра за сигурност на Volvo Cars. „ Благодарение на съдействието ни с Датската пътна дирекция и други сътрудници в екосистемата „ Данни за сигурност на пътя “, можем да въведем тази нова функционалност и да продължим водачеството си в нововъведенията в региона на сигурността. “

Първата в промишлеността технология за обвързвана сигурност на Volvo Cars, която беше въведена през 2016 година, употребява облака на Volvo Cars, основан на данни в действително време. Тя разрешава на колите Volvo да споделят между тях и да предизвестяват водачите за близки рискови пътни условия. По същия метод водачите към този момент могат да бъдат предупреждавани за произшествия напред, без значение от времето на деня.

В бъдеще се възнамерява интеграцията на повече данни за трафика, споделяни от други сътрудници в европейската екосистема „ Данни за сигурност на пътя “, в това число национални центрове за ръководство на трафика в други страни и коли от други марки.
За по-безопасни пътища, Volvo Cars приканва повече пътни управляващи да споделят анонимни данни за произшествия и предизвиквам други производители на коли да се причислят в предлагането на сходни технологии. Няма потребност да споделяме, че Volvo Cars се ангажира да споделя данни за обвързвана сигурност, с цел да могат други да ги интегрират във функционалности за сигурност и ще продължи да го прави.

„ Щастливи сме, че Volvo Cars е първият авто производител, почнал да употребява нашия нов канал за данни за пътни катастрофи в действително време “, споделя Stine Bendsen, началник на Центъра за ръководство на трафика в Дания към Датската пътна дирекция. „ Бързото предизвестие за случай напред дава на лидера повече време да понижи скоростта и да усили дистанцията до автомобила пред него. Това оказва помощ за понижаване на риска от следващи конфликти и пази хората, които работят за почистване на пътя. “

Собствениците на коли Volvo могат елементарно да допринесат за сигурността на пътя, като изберат шерването на данни: просто го активирайте, като употребявате опцията „ обвързвана сигурност “ на централния екран на вашия автомобил. След това автомобилът ще може да предизвести лидера за случай напред, като употребява спешните светлините на таблото или на хедъп екрана, в случай че е разполагаем. Бъдете спокойни, че с другите коли ще се споделя единствено нужната информация, а данните ще бъдат анонимни, с цел да се подсигурява вашата дискретност.

Допълнителна информация
Функцията за предизвестие за произшествия напред е налична сега в Дания за всички модели коли Volvo от сериите 90, 60 и 40, от моделна година 2016 година нататък. Скоро тя ще бъде налична за същите модели коли на повече европейски пазари.

*Източник: www.volvocars.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР