Вие ме аплодирахте, искам да аплодирате себе се за всичко,

...
Вие ме аплодирахте, искам да аплодирате себе се за всичко,
Коментари Харесай

Зеленски: Сегашният руски режим е последният поробител в Европа

„ Вие ме аплодирахте, желая да аплодирате себе се за всичко, което направихте за нашите хора (бежанците от Украйна – б.р.) “ – по този начин президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към събралото се множеството в Националния исторически музей – там той се срещна с общественици, политици, създатели, публицисти.

Украинският водач беше посрещнат от хората с продължителни овации.

„ Уважаеми другари! Сигурен съм, че тук имам доста другари и това се усеща, по тази причина ми позволете по този начин да се обръщам към вас. “ – сподели той.

„ Искам да благодаря на всички българи, на всеки и всяка за уважението и поддръжката за нашите хора. В България откриха леговище повече от 140 хиляди души. “ – уточни Зеленски.

Той добави, че Украйна поставя страния те да могат да се върнат колкото може по-скоро вкъщи – за това страната му има потребност от военна поддръжка.

„ Всичко зависи от мощността на тази значима поддръжка, която използваме за защитата на Украйна, на първо място във връзка с въоръженията “, означи украинският президент.

Украйна разчита и на поддръжка за глобите против Русия поради упражнявания от нея гнет.

По думите му, поддръжката е значима за мотивацията на украинците в борбата им против агресора – „ да усещат, че светът вижда и усеща през каква болежка минават украинците, с цел да запазят за себе и децата си полезностите, с които се употребява всяка свободна нация “.

Зеленски дефинира като неуместни съветските разкази, че помощта за Украйна с оръжия и наказания ще удължи войната.

„ Войната е такова време, когато всяко игнориране на действителността пречи войната да бъде приключена “, акцентира той, като разясни, че Украйна съумява да понижи мащаба на тази война с помощта на военната помощ.

Близо 1900 села и градове към този момент са освободени от украинските воини.

„ Ние отбихме съветските офанзиви против северните ни райони, срещу столицата на Украйна, освободихме обилни територии на изток и на юг. “ – уточни украинският президент.

„ Създаваме въздушен щит, който може да стане основа на общоевропейския щит. Няма съветски ракети, които не може да бъдат свалени. “ – увери той.

„ Путин към този момент изживява оскърбление, търси оръжие, с цел да продължи терора над Украйна. Неспособен е да отбрани даже личните области на Русия – Кадиров или Пригожин могат да влязат в Кремъл. “ – разяснява Зеленски.

По думите му, „ съветските войски нямат мотивация да се бият за един слаб несъответстващ цар “ и натискът против Русия би трябвало да се ускорява – ВСУ към този момент изтласкват руснаците от своята територия.

„ Благодарни сме на България за това, че сте от светлата страна на историята. За поддръжката за евроатлантическата интеграция на Украйна. “ – сподели още украинският президент.

Той предвижда, че Путин ще става все по-слаб и че срещата на НАТО във Вилнюс ще бъде основна за това да се покаже, че Русия повече няма да има право на несъгласие върху самоопределението на други страни.

„ Сегашният съветски режим е последният подтисник в европа – този режим би трябвало да загуби, както в политиката, по този начин и на бойното поле, с цел да завоюват всички европейци. Моля виq постоянно помнете за единството, единството е доста значимо. Съвременна Европа не може да си разреши разкоша на вътрешните противостояния, вътрешното разделяне. “ – уточни украинският водач.

Той откровено пожела на българското държавно управление мощна основа и публично единение, с цел да нараства силата и въздействието на България в Европа и света.

„ Украйна ще ви поддържа постоянно и постоянно ще ви бъде признателна за поддръжката “, заключи Володимир Зеленски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР