Видяхме се с президента на страната Едуар Фрич, защото договорът

...
Видяхме се с президента на страната Едуар Фрич, защото договорът
Коментари Харесай

Състезанията по сърф на Олимпийските игри в Париж през 2024-та ще се състоят в Таити

" Видяхме се с президента на страната Едуар Фрич, тъй като договорът още не е подписан, само че е решено - ще ги проведем тези Игри ", сподели пред организацията спортният министър на Френска Полинезия Наеа Бенет, който е международен вицешампион по плажен футбол.

Президентът на Париж-2024 Тони Естанге ще бъде в Таити сред 11 и 16 август, с цел да участва на предпоследния стадий от Световната купа по сърф.

Олимпийските надпревари ще се проведат в Теаюпо, което е малко селце в полуострова на Таити.

Пристанището на Теаюпо ще бъде ремонтирано, само че локалните поданици са отказали постояването на някои уреди и няма да бъде изграждан мост над реката, а ще продължи да се минава по въжено мостче.

Местното държавно управление разчита да реновира и хотела, който е на 13 километра от селцето, само че в случай че той не е подготвен, ще се разчита на круизен транспортен съд, който да настани състезателите.

" Имаше и съпротива, само че когато Олимпийските игри са тук, всички ще са удовлетворени да видят нашето място по целия свят ", сподели още министърът.

Асоциациите за отбрана на околната среда остават резервирани към плана. " Да на Олимпийските игри, само че с нулев отпечатък върху природата ", безапелационна е Синди Отсенасек.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР