Видях как Тонали залагаше през мобилния си телефон, не можах

...
Видях как Тонали залагаше през мобилния си телефон, не можах
Коментари Харесай

Тъжният живот на Фаджоли - залози, дългове, заплахи и лъжи

" Видях по какъв начин Тонали залагаше през мобилния си телефон, не можах да видя дали на футбол, или на други спортове, и го попитах какво прави, а той ми отговори, че и аз мога да го върша, тъй като придвижванията на парите не се наблюдават. Тогава и аз започнах да залагам, тъй като и други го правеха и не трябваше да се тормозя дали уеб страниците са постоянни или не. А се носеха клюки, че и той има големи задължения ", споделя Николо Фаджоли - младият футболист, който беше забъркан в абсурда с незаконните залагания в Италия.

Италианските медии разкриват шокиращи детайлности за хазартната взаимозависимост на 22-годишния футболист и признанията му от пред прокуратурата.

Фаджоли признал, че е бил заплашван от притежатели на незаконни платформи за
залагания, на които е дължал пари, и че натискът върху него е траял да нараства през последните няколко месеца. Той е разкрил също, че халфът на Нюкасъл Сандро Тонали му е предложил приложение за залагания в противозаконни онлайн платформи и го е предиздвикал да си направи акаунт там.



" Започнах да залагам в Тирения през 2021 година по време на подготвителния лагер на националния тим до 21 години. В началото един футболист, разполагащ с доста свободно време, в последна сметка пробва тръпката от
хазарта, с цел да преодолее скуката. С течение на времето това се трансформира в фикс идея.

През нощта бях спрял да дремя. Колкото повече време минаваше, толкоз повече задължения ме преследваха. Дълговете ми продължаваха да се усилват и аз залагах единствено с цел да се опитам да обезщетявам ", признава с горест Фаджоли.

" Казаха ми: " Ще ти счупим краката! " Имах толкоз доста задължения, че даже и да бях спечелил, нямаше да получа нищо от това ", продължава той.

Футболистът упорства, че в никакъв случай не е залагал на мачове на Кремонезе и Ювентус - единствените два клуба в кариерата му дотук.

" Ювентус ни предупреждаваше още от младежките тимове, че ние, футболистите, не трябва да вършим никакви
залози, без значение дали използваме легални или незаконни платформи. Залагах на национални и интернационалните мачове, само че в никакъв случай на Кремонезе или Ювентус.

" Първите
залози, които направих, бяха на тенис събития, а по-късно на футбол. Случвало ми се е да залагам на мачове, които са в ход ", продължава той, като разкрива, че един път е направил залог онлайн на срещата Торино - Милан.

" Тогава сложих на тъждество или победа на Милан, само че изгубих, тъй като Торино завоюва с 2:1 ".

Фаджоли е залагал и на мачове от Шампионската лига като Порто - Атлетико Мадрид и Реал Мадрид - Интер.

" Бях натрупал дълг от 250 000 евро през септември 2022 година и стартира напън от страна на мениджърите на противозаконни платформи. Понякога покривах част от дълга, като отивах в Милано и си купувах първокласни часовници. Плащах с банков превод. Понякога самичък доставях часовниците, а различен път притежателите на платформите ги вземаха от бижутериен магазин.

След септември 2022 година започнах да залагам непрестанно пред тв приемника на всяко спортно събитие, което гледах, в това число футбол, Серия " Б " и Лега Про (третото равнище на италианския футбол). Дори не мога да си спомня на какъв брой събития съм направил
залози. Никога не съм приказвал за хазарта с шефовете, футболистите или хората с контракт в Ювентус, тъй като не се доверявах на никого.



Взех пари назаем от някои от моите съотборници, като споделих, че желая да купя часовник за майка ми. Федерико Гати ми даде 40 000 евро, като го излъгах, че сметките ми са блокирани, към момента би трябвало да му ги върна.

Раду Драгусин (който в този момент играе в Дженоа) също ми даде пари, както и някои от моите другари в Пиаченца. Още 40 000 евро, посредством банкови преводи ", продължава с признанията Фаджоли.

" Искам да поясня, че моите другари и съотборници не са знаели повода, заради която съм взел парите назаем. Най-лошият миг беше сред април и март 2023 година, когато бях толкоз изплашен, че позволих неточност по време на мача Сасуоло - Ювентус и бях сменен. Започнах да рева, когато седях на пейката, мислейки за задълженията си и проблемите със залозите ".

Фаджоли е задлъжнял с големи суми, напряко галактически. Дългът му стига умопомрачителните три милиона евро - 1.5 млн. към една от незаконните платформи, 1.3 млн. към друга, 110 000 евро към трета, 31 000 евро към незаконна банка и други.

Фаджоли към този момент се споразумя с прокурорите и ще бъде осъден да не играе за седем месеца, като ще посещава и терапия, с която да се лекува от хазартната си взаимозависимост.

Междувременно футболистът написа в обществените мрежи, че е направил доста неточности и се извинява, само че и че са се изписали куп погрешни неща за него.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР