Видя се, че има мнозинство, което макар и по бавната

...
Видя се, че има мнозинство, което макар и по бавната
Коментари Харесай

Христо Иванов: Има мнозинство, което ще промени Конституцията

Видя се, че има болшинство, което въпреки и по бавната писта, има политическата воля и визия да одобри промени в Конституцията. Това разяснява пред публицисти Христо Иванов, член на парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП -Д Б) във връзка първото гласоподаване на промените в Конституцията.

По думите на Иванов това са промени, за които и гражданското общество, и експертната общественост са работили доста години. Трябва да отчетем, че българската политическа система демонстрира политическа зрялост за обединяване към тези промени. Те по своето наличие не са компромис, а са доста значима стъпка напред, съобщи Христо Иванов.

Иванов уточни, че Конституцията ясно дефинира болшинствата. Един глас повече е задоволителен, с цел да може да продължи процесът, добави той.

" Днес всички политически сили, в това число от опозицията бяха поканени да се включат със свои хрумвания. Има комисия, особено основана, на паритетен принцип, която без значение от размера на политическите сили, без значение от това дали са от опозицията или не, могат да вземат участие във всеки един стадий от процеса ", добави той.

За измененията гласоподаваха 161 народни представители. След два месеца промените още веднъж ще бъдат гледани на първо четене, защото не събраха нужните две трети от гласовете на всички народни представители.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР