Видовете полезни храни са безброй и всички те имат своето

...
Видовете полезни храни са безброй и всички те имат своето
Коментари Харесай

3 рецепти, които топят мазнините

Видовете потребни храни са безчет и всички те имат своето позитивно влияние в съответни случаи. Някои са отличници в топенето на непотребните мазнини, с помощта на характерното си наличие, или по-скоро композиция от фибри, протеини и здравословни за сърцето хранителни субстанции.
 Ягодите, фибрите, калориите и за какво специалистите предлагат да включим плода в диетата ни
Как да отслабнем с ягоди

Експертите дават отговор дали ягодите оказват помощ да отслабнем

Тиквените семки, брюкселското зеле и цвеклото са измежду отличниците в битката ни да се отървем от непотребните килограми.

А методите да се възползваме от техните позитивни качества са доста. Спокойно можем да ги употребявам и като заместители на някои надалеч по-калорични съставки в обичани типичен предписания.
 Снимка 520361

Песто от тиквени семки

Нужно е единствено да сменяем кедровите ядки с тези от тиква в класическата рецепта за фамозния зелен сос Дженовезе и резултатът е различен. Смесваме ги с нормалните обвинени босилек, пармезан, чесън, зехтин и сме подготвени.
 Снимка 520363

Същите основни герои в този нискокалоричен вид можем да поръсим върху салатата ни, откакто ги изпечем леко обаче, с цел да избегнем надалеч по-тежките топинги. А прибавим ли ги в някоя от по-леките ни супи, ще ни обезпечат нужната доза протеини, поучава експертът Ребека Луис от платформата HelloFresh.

Печено брюкселско зеле

Този кръстоцветен зарзават неслучайно се подрежда в категорията Суперхрани. " Изпечете го с подправки и поръсете с хранителни дрожди ", предлага Джулиана Хевър, растителна диетоложка и създател на The Vegiterranean Diet и The Complete Idiot`s Guide to Plant-Based Nutrition.
 Снимка 520364

И акцентира най-важните преимущества на брюкселското зеле. То е богато на добре познатите ни фибри, само че и на глюкозинолати - серни съединения, за които е потвърдено, че обезпечават мощна отбрана на клетките от увреждане на ДНК и потискат туморния напредък.

Хумус от алено цвекло

Още Хипократ е употребявал цвеклото за лекуване на редица болести. Съдържа куп минерали като калий, магнезий, желязо, цинк, както и съществено количество фибри. Ето за какво нутриоложката Ребека Луис го прибавя към своята рецепта за хумус от тахан и зехтин.
 Снимка 520360

За да стане още по-наситен цветът му, до момента в който го вари, тя прибавя и две супени лъжици лимонен сок. Съветва да прилагаме същата тактичност, в случай че решим да го включим и в детското меню, с цел да ускори вниманието на най-малките, а оттова и апетита им.
 Татуировките, аленото мастило, алергиите и за какво още да заобикаляме алените рисунки
Защо да заобикаляме аления цвят в татуировките

Проблемите са съвсем неизбежни

Всъщност, цвеклото е чудесна багра за храните, изключително подобаваща за сладкиши или палачинки, припомнят още от Eat This, Not That!
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР