Видните политици, които заемат различни длъжности в управлението, ще бъдат

...
Видните политици, които заемат различни длъжности в управлението, ще бъдат
Коментари Харесай

Няма Прошка, Засяга Много Българи! Вижте Кои Ще Са Следващите Клиенти На Данс

Видните политици, които заемат разнообразни длъжности в ръководството, ще бъдат вкарвани в лист, който ще се дава на Европейската комисия, планува още законопроектът.

Предлага се нов нов член 36а в настоящия в този момент норматив за прането на пари, съгласно който ще се сформира лист на въпросните персони. Освен това се задължават държавните и локалните органи, институциите и ведомствата, в които политиците заемат съответните длъжности, да дават в период нужната за листата информация на дирекция „ Финансово разузнаване “ в Държавна организация „ Национална сигурност “.

Аналогично обвързване ще бъде въведено и за интернационалните организации с централи на територията на България, където се заемат длъжности, попадащи в обсега на член 36, алинея 2 от Закона за ограниченията против изпирането на пари.

Предвижда се също по този начин ограниченията против прането на пари да обзет и хората, които дават услуги за обмяна сред виртуални валути и приети валути без златно покритие, както и доставчиците на портфейли, предлагащи попечителски услуги. С новия закон към този момент никой няма да може да поддържа анонимни сметки или депозитни документи на фиткивно име, нито да наема сходни сейфове. Търговците на антики, картини и предмети на изкуството към този момент ще би трябвало да уведомяват ДАНС, в случай че договорката надвишава 10 000 евро.

Лица, които търгуват или работят като медиатори в търговията с творби на изкуството, в това число, когато това се прави от художествени галерии и аукционни къщи, когато цената на договорката или на обвързваните покупко-продажби възлиза на или надвишава 10 000 EUR или тяхната равноценност в друга валута, би трябвало да подават сигнали до ДАНС, гласят измененията.

Арт търговците ще би трябвало да ревизират клиентите си и при даже най-малките подозрения да осведомят съответните институции. Счетоводителите и консултантите, изключително тези в региона на данъчното облагане, също ще би трябвало да подават информация до проверяващите органи, в това число и до ДАНС, в случай че имат и най-беглото съмнение, че някой се пробва да източи Данък добавена стойност от хазната.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР