Видни магистрати, предимно прокурори, са гостували на Ветко Арабаджиев в

...
Видни магистрати, предимно прокурори, са гостували на Ветко Арабаджиев в
Коментари Харесай

Прокурори и политици гостували на Арабаджиеви в Сен Тропе. Защо мълчи Менда?

Видни магистрати, най-вече прокурори, са гостували на Ветко Арабаджиев в имението му във Франция. Миналото лято на два пъти в Сен Тропе били засечени мастити представители на правосъдната власт. Те се черпели с домакина и водели задушевни диалози с него.

Това описаха за Фрог очевидци на другарската атосфера, които пожелаха анонимност. Според тях нерядко в лазурния Сен Тропе прелитали и политици от разнообразни партии. Част от тях били скъпи – уквално - посетители и на грандиозния рожден ден на Ветко Арабаджиев, описван в жълтите медии като „ ваучър за един милион “. Пръскането на голямата сума трябвало да помрачи блясъка на рожденния ден на различен милионер – Васил Божков.

Някои от магистратите и политиците гостували с прелестни млади създания без консервативни задръжки, наместо със законните си съпруги. Други намирали радостни страсти с девойки/момчета от локалния “пазар “… Познати на Арабаджиеви настояват, че гостуванията били превърнати в традиция, само че може и да си измислят – от злоба или други подбуди. Аргументите в тази посока са, че родните магистрати и политици са почтени, некорумпирани, морално устойчиви хора, блюстители на закона.

Не е загадка, че Арабаджиев още през 90-те години се ориентирал към основаване на топли връзки с политици и ръководещи. Един от знаковите деятели по това време Георги Марков от Пловдив, разказва в своята страница в интернет, че “разносвача на кремвирши “ правил солидни дарения за Съюз на демократичните сили. Цитира и документи за импортираните суми. Под тепетата от дълго време се приказва, че Арабаджиеви са давали пари на разнообразни партии, с цел да си обезпечат успокоение. Гостуванията на прокурори във френското им имение приказва, че и по линия на државното обвиняване, предприемачът не се е тормозил.

Преди десетина години медии писаха, че ГДБОП раследва Ветко Арабаджиев за източване на Данък добавена стойност. Споменава се цифрата от над 100 млн лв.. След време пеевските медии още веднъж подхващат тематиката. През това време върховен чиновник и началник на данъчните в Пловдив е Менда Стоянова, в този момент народен представител от ГЕРБ и ръководител на бюджетно-финансовата комисия в Народното събрание. Същата Менда, която бе титулована със званието лекар хонорис идея от Пловдивската музикална академия. Заслугата й била, че дала пари за ВУЗ-а от бюджета, които пари са на данъкоплатците. Защо години наред Арабаджиеви не са били спохождани от Национална агенция за приходите е мистерия. Освен в случай че не са били по протекция, разясняват наблюдаващи. Носят се клюки, че Менда Стоянова е работила за Ветко Арабаджиев. Редно е високопоставената деятелка на ръководещите да удостовери или да отхвърли, с цел да отпаднат тежките подозрения към нея. Преди време името й бе забъркано и по проблема с укрити приходи и неподавани данъчни заявления от Кирил Рашков, прочут като цар Киро. В този интервал отново Менда Стоянова е оглавявала пловдивската Национална агенция за приходите.

Същото важи и за основния прокурор Сотир Цацаров. По време на милионерския напредък на Ветко той е бил най-важният магистрат в Пловдив. Дали не е забелязъл нещо подозрително в стремглавото замогване и разточителното харчене на милиони? Цацаров също резервира гробно безмълвие. Напред е пуснал заместника си Иван Гешев, който с присъщия си гранде възторг се хвърли в следващата гръмовна акция, тарашейки хотели на предприемача. Направи и няколко саркастични коментара за милионите, открити в „ кутии от обувки “ и автопарка на семейството. След което изчезна от хоризонта.

Междувременно профилираният съд пусна сина на Ветко Арабаджиев и арестуваните счетоводителки. Мотивите са, че младият, изучил се по чужбина мъж, нямало от кое място да знае по какъв начин са се появили милионите в кашоните и скъпарските коли в гаража на фамилията. Счетоводителките и те нямало от кое място да знаят.

Иглежда са се задействали някои от гостувалите в Сен Тропе и останали с прелестни усещания от гостоприемството на семейството, майтапят се наблюдаващи на затихващия сюжет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР