Видинчани вече не са на опашката по брутен вътрешен продукт

...
Видинчани вече не са на опашката по брутен вътрешен продукт
Коментари Харесай

Видинчани вече не са най-бедни, на дъното са Хасково, Силистра, Сливен и Перник

Видинчани към този момент не са на опашката по БВП на глава от популацията, сочат последните данни на Института за пазарна стопанска система. Областта към този момент е 23-а от 28.

На самото дъно малко изненадващо се подрежда пребогатата с плодородната си земя и с опциите като външна граница на Европейски Съюз и събираща 3 страни на браздата Хасковска област, родна на президента Радев, която дълги десетилетия беше и водеща индустриална мощ с комбинатите на Димитровград.
Пред нея е най-далечната от София Силистренска област. Нагоре в класирането са Сливенска и прилежащата на столицата Пернишка. 4-те най-бедни района дават Брутният вътрешен продукт на глава от 9,8 до 11,1 хиляди лева годишно.

Значи действителните заплати там следва да бъдат много под 1000 лева бруто и то, в случай че приемем, че всичко, което се изкарва би трябвало да остава 100%, което е непостижимо де факто.

 width=
Но пък още един път идва да покаже, че популистките задявки на Българска социалистическа партия и Политическа партия за минимална работна заплата от 850 до 950 лева ще доведат до банкрут локалните стопански системи, а по веригата – и огромна част от националната.

Видин с 11,4 К на глава е изпреварен едвам с 8 лева на месец или близо 100 годишно от област Кюстендил, а тя пък дава единствено 200 лева по-малко годишно на човек от Пазарджишка, която е 100 лева зад Кърджалийска.
Всичките тези 8 района попадат в графата с месечен направен вътрешен артикул под 1000 лева месечно.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР