Видин. Във Видин снегопочистващите машини излязоха около 16.00 часа в

...
Видин. Във Видин снегопочистващите машини излязоха около 16.00 часа в
Коментари Харесай

Видин: Звено „Чистота“ и снегопочистващата техника в града са в денонощен режим на работа заради зимната обстановка

Видин. Във Видин снегопочистващите машини излязоха към 16.00 часа в неделния ден и започнаха работа по основните артерии на града – бул. „ Панония “, ул. „ Цар Симеон Велики “, ул. „ Цар Иван Александър II “. Заради непрекъснатия снеговалеж и мощен вятър до в този момент са направени три обработки. Това оповестиха от пресцентъра на Община Видин . Извършено е осоляване на кръстовища и надлези. През нощта машините влязоха в кварталите, почистени са пространствата към учебни заведения, детски градини и публични здания.
В град Видин на терен са 4 снегорина и 2 фадроми на звеното за непорочност. До към 17-18 см е снежната завивка към 10 часа на 26 февруари. Освен поради мощния вятър и минусовите температури, работата се затруднява и в резултат на неприятно паркираните коли по улиците. Затова Общината приканва жителите да съблюдават разпоредбите за паркиране и да спомагат оптимално в създалата се затруднена зимна конюнктура. Въпреки това се прави всичко допустимо за естествената проходимост при тези условия. Днес продължава снегопочистването в кварталите, а след понижаване на трафика вечерта, снегорините още веднъж ще излязат на основните артерии. Обезпечени са задоволително инертни материали.
В обитаемоте места на Община Видин пътищата са проходими при зимни условия. Проблем породи след 9 часа тази заран на пътя към село Въртоп, където са се образували преспи до 1 метър, само че сега техниката работи за пробиването им. Кметовете на селищата поддържат непрекъсната връзка със снегопочистващите компании и се реагира навреме.
По информация на Областно пътно ръководство – Видин пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на региона са обработени и проходими при зимни условия.
Според метеорологичната прогноза се чака снеговалежът да продължи до на следващия ден на обяд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР