Видин. Главната цел на организаторите на протестите, свързани със затварянето

...
Видин. Главната цел на организаторите на протестите, свързани със затварянето
Коментари Харесай

Албена Георгиева, областен управител: Главната цел на организаторите на протестите, свързани със затварянето на главен път Е-79, е изцяло политическа

Видин. Главната цел на уредниците на митингите, свързани със затварянето на основен път Е-79, е напълно политическа, е напълно политическа. Това сподели Албена Георгиева, регионален шеф на Видин, на конференция по отношение на извършените в последните 2 съботи митинги на поданици на Северозападния район с искане за създаване на автомагистрала Видин - София и тунел под Петрохан, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Георгиева добави, че е уверена, че необятно прокламираната от уредниците цел- построяването на автомагистрала, е второстепенна цел.
„ Бих ги призовала да не употребяват тази в действителност значима гражданска идея за лични политически цели “, сподели Албена Георгиева. Тя уточни, че правото на митинг е право на всеки български жител, само че несъмнено при съблюдаване на избрани правила и правила, залегнали в закона. „ През миналите две съботи интернационалният път Е-79 бе затварян с часове наред без да има съответните позволения за това – прецизирам, че интернационалният път Е-79 е част от републиканската пътна мрежа, благосъстоятелност на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Кметовете на съответните общини, през които пътят минава, нямат пълномощия да дават или да отхвърлят позволение за митинг на този път, нито пък аз, като регионален шеф, мога да дам позволение или отвод за сходна демонстрация. Това може да направи само притежателят на пътя. И при двата минали митинга – и на 27 януари, и на 3 февруари, нито е имало искане за сходна демонстрация, нито е имало позволение за затваряне на интернационален път Е-79, както неведнъж сподели ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов “, съобщи регионалният шеф на Видин.
Тя разяснява, че сега от едната страна са пътуващите и превозвачите, които също желаят път, само че желаят и да си свършат работата, а от другата страна са хората, които откровено вземат участие в митинга. „ Има голямо неодобрение измежду превозвачите. Изминалата събота пътят е бил блокиран за придвижване повече от 4 часа, в колоните с изключение на леки и тежкотоварни коли, е имало и рейсове, пътували са както деца, по този начин и възрастни хора. Образували са се колони от 4 км и в двете направления, това е довело до усложнение при придвижване и усложнение при прекосяване на граничен контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост 2 “. Считам това за изрично неприемливо “, сподели регионалният шеф.
Тази събота, 10 февруари още веднъж се планува митинг, при който се чака да бъде блокиран отново основен път Е-79 при Видин.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР