Видин. Десет са кандидатите за кмет на Община Видин, каза

...
Видин. Десет са кандидатите за кмет на Община Видин, каза
Коментари Харесай

Павел Петков, ОИК-Видин: Десет са кандидатите за кмет на Общината

Видин. Десет са претендентите за кмет на Община Видин, сподели на конференция Павел Петков, ръководител на Общинската изборна комисия (ОИК) във Видин, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Той уточни, че за Общинския съвет, който ще има 33-ма съветници претендентите са 190 души. 37 са претендентите за кметове в 12-те обитаеми места на Община Видин, където ще се избират локални кметове. 121 са секционните комисии в общината, като следва да се уточнят какъв брой ще бъдат преносимите комисии. За задачата до 12 октомври ще би трябвало да се подадат заявки в кметствата и общината за гласоподаване в преносима секционна комисия.
Като първа политическа мощ в община Видин ГЕРБ издига за втори мандат досегашния кмет Огнян Ценков. Любомир Георгиев, шеф на Гимназията с преподаване на непознати езици „ Йордан Радичков “ е претендентът за кметското място на Българска социалистическа партия. Местната коалиция от партиите Съюз на демократичните сили, Български земеделски народен съюз, БДСР, Национална движение „Симеон Втори", Нова опция и ЗНС издигат някогашния народен представител от Национална движение „Симеон Втори" кардиологът доктор Цветан Ценков. Кандидат на Движение за права и свободи е досегашният общински консултант Красимир Асенов, претендент на „ Демократична България – Обединение “ (Да България, ДСБ, Зелено движение) е Иван Перчински, някогашният кмет на Видин Герго Гергов е претендент на Атака и Земеделски съюз „ Александър Стамболийски “, претендент на Политическа партия „ Възраждане “ е Ненчо Нешев, партия на Зелените ще взе участие с претендент за кмет – Венцислав Димитров, Политическа партия „ Обединена социалдемокрация “ издига Богдан Гешев, Иван Иванов е претендентът на локална коалиция Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ, АБВ и НФСБ.
Общинската изборна комисия е отказала регистрацията на двама души като претенденти за общински съветници на съображение, че последните 6 месеца не са живели във Видинската община, а в Испания.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР