Видеото за производството на козметичния продукт е събрало стотици хиляди

...
Видеото за производството на козметичния продукт е събрало стотици хиляди
Коментари Харесай

Шокиращ химичен коктейл: Учени показаха от какво се прави спиралата ВИДЕО

Видеото за производството на козметичния артикул е събрало стотици хиляди гледания - потребителите са шокирани от какво в действителност е направена спиралата.

В продължение на хиляди години дамите правят миглите си да наподобяват по-големи благодарение на серпантина - първото споменаване за потребление на нещо сходно датира от 3000 година пр.н.е. В античен Египет сместа се е приготвяла от сажди и животинска лой и е била нанасяна върху миглите освен от дами, само че и от мъже, написа Daily Mail.

След това спиралата се развива от ера в ера, до момента в който най-сетне е изобретена през 1917 година, когато Eugene Rimmel създава първата пакетирана проба. Днес този козметичен артикул е всекидневен артикул и се употребява от милиони дами по света.

В малко видео „ Как се прави “, оповестено в YouTube, откривателите разкриват всички съставки, употребявани за изработката на спиралата. За страдание, множеството потребители са шокирани от съставките, употребявани за производството на този " химически коктейл ".

Въпреки че има стотици разнообразни козметични марки, множеството спирали се състоят от четири съществени съставки:
восък;вода;пигмент;свързващи субстанции.
По принцип производството на серпантина се състои от две етапи: мастноразтворима и водоразтворима.



Маслена фаза

За да го подготвят, производителите комбинират четири типа восък (карнаубски восък, канделилов восък, пчелен восък и глицеринов стеарат) — последният оказва помощ на съставките да се смесят добре. След това се прибавя течен витамин Е, с цел да поддържа миглите и да придаде гладка текстура на спиралата.

След това към състава се прибавя съединението Pelemol D-2000, което прави спиралата водоустойчива. След това сместа се загрява и когато восъкът стартира да се топи, всички съставки се смесват. Целият този „ химически коктейл “ образува „ втечнен гел, който покрива миглите с бляскав филм “.

Водна фаза

Получава се посредством нагряване на студена вода преди прибавяне на емулгатор. В резултат на това става допустимо свързването на водната и маслената фаза, когато по-късно се комбинират.

Изследователите означават, че без емулгатор маслото и водоразтворимите субстанции просто биха се разделили естествено.

След това, с цел да се реализира черен цвят на спиралата, към нея се прибавя козметичен пигмент от черен стоманен оксид и по-късно всичко се смесва усърдно. След това се прибавят органични съединения, с цел да се балансира равнището на pH на козметичния артикул. В края към сместа се прибавя козметичен прахуляк, с цел да се придаде копринена мекост на гела.

Спиралата минава през няколко теста за надзор на качеството, с цел да се подсигурява, че не е прекомерно лепкава или течаща. След това се пакетира, като партидата се излива в специфична машина и флаконите се пълнят с гореща примес.

В бутилката продуктът се охлажда, трансформирайки се в втечнен гел, след което индустриалният личен състав опакова продукта. Видеото на процеса на подготвяне на серпантина обиколи интернет пространството и провокира невъобразим възторг. Много потребители са шокирани от това какъв брой " химическа чорба " хората в действителност поставят върху миглите си.

Превод: GlasNews.bg / Снимка: Shutterstock
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР