Видеонаблюдението на процеса на броене на бюлетините и обработването на

...
Видеонаблюдението на процеса на броене на бюлетините и обработването на
Коментари Харесай

МЕУ: Процесът на видеонаблюдение и видеозаснемане ще е достъпен за всеки гражданин

Видеонаблюдението на процеса на преброяване на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден в неделя – 2 април, ще е налично на интернет адрес: https://evideo.bg/ . Всеки жител, който желае да следи процеса по култивиране на изборните бумаги в дадена СИК в страната, може да го направи на посочения уебсайт, оповестиха от Министерството на електронното ръководство /МЕУ/.

В събота – деня преди изборния ден, всеки ръководител на СИК следва да направи тест на устройството за видеонаблюдение и видеозаснемане съгласно посочените инструкции, съпътстващи устройството, което е окомплектовано с Data SIM карта и със стойка за позициониране. В случай, че бъде открит недостатък, ръководителят на съответния СИК следва да осведоми неотложно съответната общинска администрация, която взаимно с представител на „ Информационно обслужване “ АД по места да размени съответното устройство.

Към МЕУ е основан Контактен център за подпомагане по време на видеонаблюдението и видеознаснемането на обработването на бюлетините след края на изборния ден – 2 април. Центърът ще бъде в подготвеност да дава отговор на въпроси след привършване на изборния ден до края на обработването на бюлетините в цялата страна.

Контактният център ще подкрепя само и единствено ръководителите на СИК, които изпитват усложнения и имат потребност от спомагателни инструкции за работа с устройствата за видеонаблюдение и видеозаснемане.

С поредност от осведомителни събития МЕУ показа процеса, посредством който ще се реализира видеонаблюдението и видеозаснемането след края на изборния ден. Запознати бяха членовете на ЦИК, членовете на Консултативния съвет на ИКТ общността към министъра на електронното ръководство, представителите на политическите партии и медиите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР