Видеонаблюдение на входовете и изходите на данъчните складове и на

...
Видеонаблюдение на входовете и изходите на данъчните складове и на
Коментари Харесай

Въвеждат видеонаблюдение в данъчните складове

Видеонаблюдение на входовете и изходите на данъчните хранилища и на уредите, които управляват или регистрират изведените количества, ще вкара Финансовото министерство. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в Комисията за надзор над приходните организации при разискване на ограниченията против контрабандата, съобщи кореспондент на .
Всеки миг замислените нови ограничения за усилване на контрола ще бъдат препоръчани за публично разискване, посочи Горанов. Камерите са нужни, с цел да не се прави операция на уредите и да не се извеждат количества, които не са регистрирани в системите на надзор. „ Ще сложим условие на лицензираните складодържатели тези камери да имат техническа опция да разчитат цифрово номерата на цистерните и транспортните средства “, разяснява още Горанов.
Друга мярка против злоупотребите при търговия с горива и избягването наплащане на данък и Данък добавена стойност е обвързвана с така наречен освободени от данък крайни консуматори. Например, става дума за освободен от данък бензин, който се употребява за произвеждане на неакцизни артикули като разредители или кофражни масла. За тях ще се вкара надзор, сходен като този за данъчните хранилища. „ Имаме съмнения, че под икономиеското пояснение, че видите ли с бензин се създават разредители за химическата индустрия и други неакцизни артикули на основата на алкохол или горива, бензини, въглеводороди, след това не се трансформират в безакцизни артикули, а се употребяват за моторни горива, т.е. заобикаля се заплащането на данък, а за какво не и на Данък добавена стойност “, изясни Горанов. Той е безапелационен, че при тези освободени от данък крайни консуматори ще бъде засилен контрола посредством въвеждането на условие за слагане на измервателни уреди и автоматизирано свързване с Агенция „ Митници “.
Количествата създадени разредители или кофражни масла стигат за това, че можем да измажем кофражите на цяла Европа. Този рисков фактор желаеме да преодолеем с вкарването на системи за автоматизирана надзор, които да са непосредствено свързани със системите на Агенция „ Митници “, добави Горанов.
По закон и данъчните, и митниците имат право да реализират надзор в данъчните хранилища, само че по думите на финансовия министър няма гаранции човешкият фактор да сработи против ползите на страната. Затова Финансовото ведомство ще вкара потреблението на автоматизирани механически средства за надзор. Всеки миг замислените нови ограничения ще бъдат препоръчани за публично разискване, уточни още Горанов.
Според него от 3 до 6 месеца е най-благоприятен период лицензираните складодържатели да вкарат въпросните механически средства. Новата техника наложително ще е за тяхна сметка и тази спомагателна тежест ще е в пъти по-малка от високотехнологичните измервателни уреди, които те към този момент са инсталирали на територията на данъчните, удостовери Горанов.
Загубите от данък и Данък добавена стойност са от порядъка на десетки и стотици милиони, означи Горанов, наблягайки, че има потребност от стягане на контрола.

Запитан дали е завършила данъчната инспекция за жилището на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, финансовият министър опита да отклони въпроса с аргумента, че тя е предоставена от прокуратурата и сподели, че персонално не се е интересувал и не му е известно.
Владислав Горанов разяснява и разтърсванията в дребната коалиция. „ Тези дразги сред тях не са приятни, ние държим на дотъкмяване на мандата, само че не е наша работа да се трансформираме в арбитри “. По думите на Горанов „ огромният сътрудник носи по-голяма отговорност за здравината на ръководството и изпълнителната власт ". Финансовият министър се надява в дребната коалиция да осъзнаят, че стабилността на ръководството е по-важна. Горанов изрази неразбиране каква би могла да бъде алтернативата. „ По-добра структура от настоящето ръководство няма. С Движение за права и свободи не е допустима за обществото “, безапелационен бе още Горанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР