Видеоклипове показват как стрелецът от Фарго се е насочил към полицаи, казва главният прокурор на Северна Дакота

...
БИСМАРК, Северна Дакота (АП) — Повече видеозаписи на засада на
Коментари Харесай

БИСМАРК, Северна Дакота (АП) — Повече видеозаписи на засада на полицаи във Фарго, Северна Дакота, показват как стрелецът е обработил сцената на калник, изчакващ и наблюдаващ около четири минути, докато пристигат още полицаи, преди да открият огън.

Допълнителните видеоклипове - от телесни камери на полицаи, камера на полицейското табло и близък бизнес - бяха показани на The Associated Преса и други медии от главния прокурор на Северна Дакота Дрю Ригли.

„Справедливо е да заключим от всичко това, че той очевидно е насочен към полицията“, каза Ригли пред АП.

“ Изглежда, че чакаше и като чакаше, удвои броя на полицаите, които бяха там“, но това „не говори за мотива защо го е направил“, каза главният прокурор.

As разследването приключва, ФБР помага да се интервюират хора, които са обменили „незабележителни“ суми пари с стрелеца Мохамад Баракат преди стрелбата на 14 юли, каза Ригли.

Главният прокурор каза, че Баракат изглежда е бил пример за концепцията за „вълци единаци“ и няма индикации, че някой му е помогнал.

Баракат живееше сам в апартамент, работейки случайна работа за пари. Той не е имал криминално досие или присъствие в социалните медии, казаха властите, и е имал толкова малко контакти с други, че единствената снимка, която следователите са предоставили, е размазано изображение, взето от видеоклип.

Властите казаха, че Баракат е натоварил колата си с оръжия, боеприпаси и експлозиви и вероятно е планирал по-голяма атака в района на Фарго. След това се натъкна на калника и може да е нападнал засада на полицаите, за да създаде отклонение.

Баракат застреля и уби Джейк Уолин, който успя да стреля един изстрел, преди да умре, и рани полицаите Андрю Дотас и Тайлър Хоус заедно с Карли Косуик, жена, която блъсна отзад друго превозно средство при катастрофата. И тримата оттогава са напуснали болницата.

Във видеоклиповете Баракат може да се види как шофира из района и паркира два пъти на съседен паркинг, докато хората идваха и си отиваха сред натоварения трафик и пожарникарите реагираха на катастрофата. Задният автомобил паркира само на крачки от Баракат, превозвайки няколко други души, които скоро се оказаха, че се крият, за да спасят живота си.

Баракат изглежда изчака, докато тримата полицаи се приближат, в тревиста зона между паркинга парцел и улица, за разпит на свидетели на катастрофа. Той откри огън от автомобила си, без видимо предупреждение, използвайки пушка .223-калибър, която беше модифицирана с бинарен спусък, за да отприщи поток от куршуми, някои от които уцелиха минаващи коли и близки домове.

< p>Просто „ветровете на съдбата“ не са ранили повече хора, каза Ригли.

Четвърти полицай, Зак Робинсън, беше на улицата, когато избухна стрелбата и започна да стреля с 9 mm пистолет, навеждайки се зад колата на Косуик и след това се издига, за да стреля с пълнителя на пушката на Баракат, ефективно дезактивирайки оръжието, от около 75 фута (23 метра) разстояние. Извиквайки подкрепление, той казва „Изпратете всички“ и след това бяга към опасността, докато Баракат се движи между паркираните коли.

След това видеото показва ранения Баракат на земята, който все още размахва пистолет и игнорира командите на Робинсън да хвърли оръжието. В крайна сметка Робинсън стреля още пет. В крайна сметка, след близо две минути, 21 от 31-те изстрела, които Робинсън е стрелял, са поразили стрелеца.

След това полицейски коли се втурнаха от всички посоки, към които се присъединиха няколко линейки. Пожарникарите, които вече бяха на мястото на катастрофата, изтичаха до служителите; те бяха направили заден ход на камиона си, чиято предна гума беше пробита от стрелба, за да блокират движението, докато куршумите летяха. стрелба и сирени. Друга камера записа Хоус да пълзи до Dotas, за да го утеши, след като и двамата бяха застреляни. Робинсън помогна на реагиращия полицай да сложи белезници на умиращия стрелец, след което утеши Дотас, докато реагиращите разрязаха дрехите му, за да окажат помощ.

Видеозаписите също показват как Косуик бяга и пада, след като е бил прострелян. Тя беше на тротоара и говореше по телефона си.

Wrigley вече представи част от записа на камерата на тялото на Робинсън на пресконференция този месец, показвайки моментите, довели до внезапната атака на Баракат и как Робинсън се изправи срещу него него, вероятно предотвратявайки много повече кръвопролития.

Разследващите откриха множество пистолети, 1800 патрона, самоделна граната и експлозиви в автомобила на Баракат.

Баракат, на 37 години, беше сирийски гражданин, който е дошъл в САЩ с молба за убежище през 2012 г. и е станал гражданин на САЩ през 2019 г., каза Wrigley. Притесненията относно оръжията му накараха полицията да разпита Баракат в дома му поне два пъти през последните години, но изглежда, че той е придобил оръжията законно.

След нападението следователите, проучващи историята на Баракат в интернет, установиха, че през миналото пет години той е търсил термини, включително „убивай бързо“, „експлозивни амуниции“, „запалителни патрони“, „масова стрелба“ и един за „събития в района, където има тълпи“. Това доведе до новинарска статия със заглавие „Хиляди се радват на първия ден на панаира в центъра на Фарго Стрийт“, ден преди стрелбата.

Робинсън вече е отново на работа, действията му бяха похвалени както от Wrigley, така и Шефът на полицията във Фарго Дейвид Зиболски.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР