ВИДЕО ТУКРуската държавна телевизия Россия 24 излъчи интервю с президента

...
ВИДЕО ТУКРуската държавна телевизия Россия 24 излъчи интервю с президента
Коментари Харесай

Радев пред руска държавна тв: Еврофилията не е русофобия

ВИДЕО ТУК

Руската държавна телевизия " Россия 24 " излъчи изявление с президента Румен Радев в предаването " Формула управляващи ", чийто водещ е известният съветски публицист Михаил Гусман. Гусман е и първи зам.генерален шеф на ТАСС. Интервюто е направено на 3 март на " Дондуков " 2 и в него не участва и сянка от последвалия скандал към изказването на съветския патриарх.

Еврофилия не би трябвало да бъде равнозначно на русофобия, е основна фраза от изявлението на президента за съветския тв канал.

" Връзките сред нашите нации са живи, изключително в чисто човешки, прочувствен, културен проект и в случай че щете, на религиозно ниво, само че в политически и стопански проект нашите връзки бяха накърнени по време на прехода. Мисля, че нашите връзки би трябвало да се развиват и да вървят напред ", споделя още президентът.

Тонът в изявлението и репортажа, отдаден на България и българо-руските връзки, е в цялостен контрастност с излъченото и огласеното от съветските медии преди два дни, където се наблягаше на абсурда с съветския патриарх.

Интервюто стартира с фрагменти от паметника " Рождество Христово " в Шипка, като събира в себе си репортаж от празника. Водещият акцентира благодарността на българския народ към съветските освободители и демонстрира монументи, отдадени на починалите съветски бойци, както и улици, кръстени на съветските пълководци.

Репортажът прави преглед на връзките ни в предишното до през днешния ден, припомня, че първи българите са приели християнството, покръстени от цар Борис Първи, демонстрира хубостите на България като туристическа дестинация, а най-после Гусман не крие комплиментите си към военния авиатор, който е станал президент на България. Радев е показан да пилотира, до момента в който водещият изрежда неговото майсторство в небето.

Гусман пита Румен Радев по какъв начин по този начин е решил от боен летец-изтребител да се хвърли в политиката, на което Радев дава отговор: " Професията на военния авиатор е невероятна. Авиацията е обич за цялостен живот. Това е неповторима специалност. Тя изисква цялостна физическа, интелектуална и психическа централизация. Но тези качества трябват и в политиката ". После Радев прави паралела - че до момента в който по време на въздушен пердах важи рицарският кодекс, той не всеки път се съблюдава в политиката.

Политиката не би трябвало да попада в ръцете на нечестни хора, споделя още в изявлението българският президент.

На финала Радев извършва молбата на водещия да насочи основни пожелания на съветски към телевизионните фенове на " Формула управляващи ". Българският президент го прави и отбелязва: " Между нашите нации има доста дълбоки връзки ", като пожелава поколенията да ги запазят и развиват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР