Видео: bTVИнспектори проверяват обектите и спират от продажба стоките с

...
Видео: bTVИнспектори проверяват обектите и спират от продажба стоките с
Коментари Харесай

Магазини продават опасни играчки и пиротехника

Видео: bTV

Инспектори ревизират обектите и стопират от продажба стоките с нарушавания

В един от всеки седем тествани магазина има рискови играчки, пиротехника и празнична декорация.

Това, до този миг, е равносметката от акцията " Безопасна Коледа " на Държавната организация за метрологичен и техничен контрол.

Инспектори ревизират обектите и стопират от продажба стоките с нарушавания. С наближаването на Коледа и Нова година, магазините са цялостни с родители, които избират дарове. И внимават.

Докато родителите пазарят, инспекторите ревизират играчките, които от магазина до дни ще са с ръцете на децата.

„ Ако този телефон, да вземем за пример, е без съществуването на разположение, което го пуска на пазара, санкцията е от 250 до 1000 лева Ако няма налично напътствие за приложимост на български език, това е последващо нарушаване, което още веднъж е 250 до 1000 лева ”, разяснява Мирослав Йотов, основен шеф на дирекция " Надзор на пазара ”, съобщи bTV.

„ Трябва да се внимава с всички покупки, само че допускам множеството огромни магазини внимават още при зареждането на стоките и аз като консуматор се поверявам по-скоро на зареждащите магазина “, разяснява Петя, която е родител.

Досега са тествани над 200 търговски обекта и има над 30 издадени заповеди за прекъсване на артикули, а акцията е към момента в ход.

„ Едно от главните условия е че би трябвало да има съдебна експертиза маркировка върху изделието или опаковката, която демонстрира, че продуктът дава отговор на европейските правила за сигурност ", съобщи Мирослав Йотов.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР