Вход свободен на Националния стадион в събота В събота (

...
Вход свободен на Националния стадион в събота В събота (
Коментари Харесай

България излиза срещу Турция в много важна Европейска квалификация по ръгби

Вход свободен на Националния стадион в събота

В събота ( 7май) от 15:00 часа на Националния стадион „ Васил Левски “ ще се организира Европейската подготовка по ръгби 15 – Конференция II, България – Турция, която е от доста значимо значение за родните ни национали. Двубоят е решителен за присъединяване от идната година в Конференция I и пред нашите момчета оснавната цел е успеха в идния конфликт. До момента България е водач в своята група с цялостен актив от 13 точки. Три победи от три мача против Сърбия, Босна и Херцеговина и Андора. При триумф над турците „ лъвовете “ непосредствено влизат в горната група и триумфа в събота е наложителен. Близо 20 години на Националния стадион не се е играл формален ръгби мач, като от родната федерация отварят вратите на оборудването гратис за аудитория.

„ Много значим, дори исторически мач ни престои против Турция. Имаме голям напредък в последните години и се изкачихме с над 30 места в международната класация, което в никакъв случай досега не е постигано, само че имаме необикновен тим със мощни и надарени играчи. Целият отбор е на предварителен лагер в София от няколко дни, като от чужбина също пристигнаха част от момчетата извикани от треньора Ромен Балмис. Въпреки компликациите мога да кажа, че всичко към тима е наред, обезпечили сме изцяло финансирането за подготовката и самия мач. Националите са пределно стимулирани за крайния триумф и с цел да имат още един огромен тласък от федерацията взехме решение да няма билети за мача, а свободен вход. Много ми се желае да дойдат повече почитатели и да поддържат момчетата от трибуните на „ Васил Левски “. Те го заслужават с играта си, а въпреки всичко сме и домакини на толкоз значимата среща по пътя към Конференция I. Успеем ли това ще бъде огромно достижение в историята на нашия спорт. Да подкрепим „ лъвовете “ в събота от 15:00 часа на стадиона “, прикани президентът на БФРъгби Атанас Зафиров.

Съставът на България: Людовик Трайков,Костадин Петков,Георги Гидионов, Иван Филипов, Димитър Георгиев, Владислав Михов,Веселин Пейчев, Александър Тенев, Васил Борисов, Петър Николов, Борис Тодоров, Смилко Дебренлиев,Рикардо Атие, Цветостин Цветков, Ивайло Иванов.

Резерви: Николас Трайков, Денис Иванов, Димо Димов, Деян Първанов, Ангел Манчев, Кристиян Павлов, Димитър Коцев, Иван Петров.

Старши треньор: Ромен Балмис

Тийм управител: Здравко Тодоров

Технически шеф: Павел Велков

Главен арбитър на мача България – Турция ще бъде Норберт Матрай (Унгария)
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР