Вграждането на светлинни модули в цялата повърхност на колите може

...
Коментари Харесай

Ами ако вместо фарове цялата повърхност на колата свети?


Вграждането на светлинни модули в цялата повърхнина на колите може да е бъдещето на автомобилните фарове (графика: Magna)

Какво би станало, в случай че цялата външна повърхнина на автомобила може да свети в каквито си желаеме цветове, форми и комбинации? Няма ли фаровете да станат непотребни? Точно с подобен вид хардуер опитва автомобилният снабдител Magna.

Компанията показа нова технология за вграждане на светлинни панели във външното покритие на колите. Наричат това „ Breakthrough Lighting “ и се чака да е готово за произвеждане през 2023 година, разгласи Magna в прессъобщение.

Специалното осветяване се вгражда в термопластични панели, разполагани по повърхността на автомобила. Светлинните детайли могат да се разположат почти там, където нормално стоят стандартните задни светлини, само че модулите остават изцяло скрити, до момента в който не бъдат накарани да светят. Клиентите могат да избират от „ обширна цветова палитра “ за тези светлини, дават обещание от компанията.
още по темата
Всъщност този тип осветяване е замислено най-малко отчасти като дизайнерска характерност. То може да се употребява за декоративни цели. Липсата на нужда от планиране на специфични осветителни детайли дава повече независимост на дизайнерите.

От друга страна, това дава опция за „ рационализиране на връзката сред потребителя, автомобила и заобикалящата го среда “. Използването на външни светлини за подаване на всевъзможни сигнали към други транспортни средства и пешеходци се разисква като метод за възстановяване на сигурността, изключително при самостоятелните транспортни средства. Без съществуването на живи водачи, които да реализират зрителен контакт или да употребяват сигнали с ръце, новото потомство транспортни средства може да се нуждаят от различни способи за връзка с останалите участници в придвижването.

Въвеждането на новата технология би изисквало известни регулаторни промени. В някои страни такива промени към този момент са факт, да вземем за пример пътната работа на Съединени американски щати неотдавна утвърди „ адаптивни матрични LED фарове “ за потребление в страната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР