Ветровито, с максимални температури около нулата днес.Минималните температури ще са

...
Ветровито, с максимални температури около нулата днес.Минималните температури ще са
Коментари Харесай

Ветровито остава времето с максимални температури около нулата

Ветровито, с оптимални температури към нулата през днешния ден.

Минималните температури ще са сред минус 9° и минус 4°, в София – към минус 8°, а оптималните - сред минус 1° и 4°, в София - към минус 1°.

През деня облачността ще понижава до най-вече слънчево. По-значителна ще се задържи над Източна България и там на обособени места ще прехвърча сняг. Ще продължи да духа слаб до сдържан северозападен вятър, който в източните региони последователно ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува още по-студен въздух.

По Черноморието облачността ще е забележителна. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток и с него ще нахлува по-студен въздух. Максималните температури ще са 2°-4°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В масивите от Западна България ще доминира слънчево време, до момента в който над източните - облачността ще е забележителна. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Ще е студено с оптималната температура на височина 1200 m ще е към минус 3°, на 2000 m - към минус 9°.

През почивните дни времето ще бъде най-вече слънчево, вятърът ще е до сдържан от запад-северозапад. В събота ще е студено с минимални температури сред минус 10° и минус 5° и оптимални - сред минус 3° и 2°. В неделя ще стартира стопляне.

В началото на новата седмица облачността ще се усили и в понеделник на обособени места в Западна България, а във вторник на повече места в цялата страна ще има слаби превалявания от дъжд, в планинските региони и от сняг.

В понеделник вятърът ще се обърне от югозапад и краткотрайно ще се усили, а във вторник за малко ще е от северозапад и с него температурите ще се намалят с 2-3 градуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР