Ветото на президента върху промените в Закона за подземните богатства,

...
Ветото на президента върху промените в Закона за подземните богатства,
Коментари Харесай

Ветото на президента връща депутати на работа още във вторник

Ветото на президента върху измененията в Закона за подземните благосъстояния, признат на 22 юли, ще върне от енергийната комисия на работа в Народното събрание още във вторник следобяд - 1 септември. Това демонстрира информация на страницата на Народното събрание.
Очаква се точно ветото да бъде и пътва точка в дневния ред на депутатите в сряда, в случай че не я размени следващата рокада в държавното управление.
 Полина Паунова: Заради какъв брой милиона персонални аргументи напуща шефката на ЦИК? Полина Паунова: Заради какъв брой милиона персонални аргументи напуща шефката на ЦИК?
Шефката на ЦИК Стефка Стоева е подала оставка. Разкритикувала измененията в Избирателния кодекс, които трансферират на комисията цялата отг...
2 септември е основна дата както за депутатите по този начин и за протестиращите, които всяка вечер не престават да се събират в Триъгълника на властта. Сега мястото става още по-знаково.
провежда " Велико национално въстание ". Повод за наименованието на митинга е и главната задача на до началото на сесията - да събере поддръжка от 120 гласа за привикване на, което да прегледа и сформира нова Конституция на Република България. В сряда ГЕРБ следва да се срещнат с Политическа партия Воля. 
Допълнителна задача за депутатите се появи през вчерашния ден - следва да бъде разискван и изборът на нов ръководител на Централната изборна комисия (ЦИК) след оставката на на 27 август. Мотивът за нея беше,че съгласно Стоева ръководещите желаят да трансферират цялата отговорност по обезпечаването на на идващите избори върхи ЦИК, и това става със законови промени. До момента в графика на депутатите е заложено и съвещание на Комисията по обучение, която трявба да гледа незабавно на второ четене измененията в Закона за предучилищното и учебното обучение, импортирани от Министерски съвет. С тях ще се озакони измененията, планувани за просветителната система с новата образователна година. Това е и точка единствена в дневния ред на съвещанието на 3 септември следобяд.
Новата пленарна сесия обаче ще се организира на ново място - от септември депутатите ще заседават в някогашния Партиен дом или Народно заседание 2. То към този момент ще бъде тяхна съществена постройка.
 Председателката на ЦИК подаде оставка Председателката на ЦИК подаде оставка
Председателя на ЦИК Стефка Стоева разгласи пред членовете на комисията решението си, че подава оставка по персонални аргументи, съобщи БНР. Ост...

Досега в нея се организираха единствено съвещанията на някои от комисиите в Народно събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР