Ветото на президента се обосновава от факта, че тази значителна

...
Ветото на президента се обосновава от факта, че тази значителна
Коментари Харесай

Енергийната комисия отхвърли наложеното вето от страна на Радев в...

" Ветото на президента се обосновава от обстоятелството, че тази забележителна промяна не бе съпроводена с позитивна оценка на влияние. Състоянието на българските жителите и на енергетиката са главните аргументи за налагането на несъгласие ", уточни съветникът на президента по правните въпроси и някогашен длъжностен правосъден министър Крум Зарков.

 

По думите му чрез излизането на свободния пазар механизмите за компенсиране на битовите консуматори ще отпаднат през 2026 година " Предвиденият механизъм за отплата не слага нужните гаранции, че шокът ще бъде преодолян. След 2026 година би трябвало да продължи компенсацията, с цел да могат да бъдат подпомагани хората, които и в този момент се оправят мъчно ”, означи Зарков.

 

Съветникът на президента добави, че Народно събрание би трябвало да премисли и да разиска още един път промяна, която е съотносима както с европейските условия, по този начин и със обстановката, в която живеят множеството българи.

 

Христо Алексиев, консултант на президента по икономическите въпроси и някогашен вицепремиер, разясни, че опасенията на президента са, че това е доста сериозна промяна, която ще има дълготраен резултат върху пазара и потребителите.

 

Радослав Рибарски от ПП-ДБ настоя ветото да се прегледа в пленарна зала откакто минат локалните избори. “Това е забележителна промяна. Очаква се цените да тръгнат надолу. Законът се отсрочва дълго време, би трябвало да бъде признат час по-скоро ”, сподели още Рибарски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР