Ветото на президента Румен Радев върху на предстоящия парламентарен вот

...
Ветото на президента Румен Радев върху на предстоящия парламентарен вот
Коментари Харесай

Отново бламираха президентското вето: Промените в Изборния кодекс са приети

Ветото на президента Румен Радев върху на идния парламентарен избор падна след близо 3 часа на разгорещени диспути. В последна сметка със 124 гласа " за " и 89 " срещу " депутатите прегласуваха противоречивите текстове.
В за ветото беше посочено, че сходно комбиниране от машинно гласоподаване и гласоподаване с бюлетини
 Правната комисия удостовери смесеното гласоподаване на избори Правната комисия удостовери смесеното гласоподаване на избори
Депутатите от Комисията по правни въпроси отхвърлиха ветото на президента Румен Радев и наново одобриха оспорените от него промени в Из...
Радев наложи несъгласие и на текстовете, с които се дава опция да се организират референдуми и по въпроси от компетентността на Великото национално заседание. То също не мина.
Разисквания
Българска социалистическа партия насочи съществени. Според депутата на социалистите Крум Зарков
По негови думи болшинството желае да саботира и обезсмисли машинното гласоподаване.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък прикани за единство, с цел да се реши казусът с фалшификациите на изборите.
 Защо президентът наложи несъгласие на Изборния кодекс - цялостен текст на претекстовете на Румен Радев Защо президентът наложи несъгласие на Изборния кодекс - цялостен текст на претекстовете на Румен Радев
Президентът Румен Радев наложи несъгласие върху измененията в Изборния кодекс. От президентството разпространиха претекстовете, с които държавният година..
" Днес се обръщам към всички партии в Народното събрание, партиите отвън Народното събрание, Неправителствени организации, гражданските сдружения, едно от решенията на този проблем през днешния ден е в нашето обединяване за почтени избори. Обръщам се към всички тези партии и структури на обществото. Знаем, че в този момент е миг, в който се мерят сили, в който се натрупат оръжия за предварителните или постоянните избори. Броят се гласове.
Нищо от това няма да има значение, в случай че през днешния ден не се обединим всички, с цел да подсигуряваме честните избори ", съобщи Нинова и добави, че единственото останало решение на този проблем е във високата изборна интензивност.
" Отново ще организираме избори и още веднъж болшинството прави промени в последния миг. Многократно сме били осъждани за тази порочна процедура, а това основава неустановеност в администрацията.
Вторият проблем, изборите в България се фалшифицират и манипулират. Почти 466 хиляди недействителни бюлетини, в обособени секции са 90% през 2019 година на локалните избори. Половин милион българи са били оставени без глас и то поради мешинации . Залагате изискванията за това в закон. Корупцията е заложена в закон. Сега вършиме същото в изборните правила, сподели председателката на Българска социалистическа партия.
акцентира Тома Биков от ГЕРБ и обърна внимание, че даже в Съединени американски щати, където се гласоподава с машини, от години се води спор за премахването на машините, тъй като е доста елементарно за манипулиране на вота.
 От Българска социалистическа партия приготвят тъжба до Конституционния съд за измененията в Изборния кодекс От Българска социалистическа партия приготвят тъжба до Конституционния съд за измененията в Изборния кодекс
От Българска социалистическа партия са подготвени с тъжба до Конституционния съд поради измененията в Изборния кодекс, които бяха признати предходната седмица. Според тях пром...
" ПГ на Движение за права и свободи ще поддържа ветото и ще гласоподава срещу законопроекта ", съобщи Йордан Цонев и уточни, че повода за това са
" Не може при 2/3 сбъркани протоколи да има доверие в изборния развой, по тази причина искахме 100% машинно гласоподаване, макар че ще затрудни една част от гласоподавателите. Да не се учудите, в случай че след едни обикновено извършени избори някой в България след 30 години народна власт не ги признае тези избори ", сподели още Цонев.
Управляващите пък настояват, че гласоподавателите са тези, които желаят да има и хартиени бюлетини. Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева даде образец, че в Кърджали идват симпатизанти от Българска социалистическа партия в офиса на ГЕРБ с молба да се резервира хартиеното гласоподаване .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР