Ветото на президента беше отхвърлено така, че почвате да строите

...
Ветото на президента беше отхвърлено така, че почвате да строите
Коментари Харесай

Борисов в Министерски съвет: Ветото на президента беше отхвърлено, почвате да строите!

" Ветото на президента беше отхвърлено по този начин, че почвате да строите по най-бързия метод. От кв. " Младост " до Автомагистрала " Тракия " - тази страховита запушалка би трябвало да се отвързва неотложно " - с тези думи се обърна министър председателят Бойко Борисов към министрите при започване на постоянното държавно съвещание.

Днес то се организира по-късно, с цел да може той да се върне от срещата на водачите от Европейски Съюз в Брюксел, където беше нощес. Междувременно тази заран в Народното събрание депетутатите единомислещо не одобриха ветото на Румен Радев върху Закона за държавната благосъстоятелност.

Неговата съществена цел е да се форсира процесът по създаване на значими национални обекти, както и да се предизвикват вложенията в индустриалния бранш. Предвижда и притежателите на аграрни парцели над 50 дка да бъдат по-добре обезщетени при наложително отчуждаване. Държавният глава обаче счита, че не е реализиран баланс сред публичния интерес и предпазеното от Конституцията право на благосъстоятелност и вместо резултата на ускорение се основава риск от закъснение на значими инфраструктурни обекти. Той възразява и против неравнопоставеността сред дребните и едрите притежатели на аграрни земи и горски територии, които ще се обезщетяват по друг метод.

Депутатите от ГЕРБ, " Обединени патриоти " и Движение за права и свободи обаче не видяха такива рискове.

" Както сме говорили - околовръстното на Пловдив, Пазарджик, Автомагистрала " Хемус ", Монтана, Видин, Ботевград, Мездра, тези обекти би трябвало да тръгнат незабавно. Те са жизненоважни за района ", заръча още Борисов на министрите, откакто в Народното събрание дефинитивно беше дадена зелена светлина на закона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР