Ветко и Маринела Арабаджиеви, които бяха арестувани и държани в

...
Ветко и Маринела Арабаджиеви, които бяха арестувани и държани в
Коментари Харесай

Семейство Арабаджиеви се оказаха сред жертвите на групата на Нотариуса

Ветко и Маринела Арабаджиеви, които бяха задържани и държани в ареста поради дело в Специализирания съд, са измежду евентуалните " жертви " на групата за рекет и търговия с въздействие на Мартин Божанов - Нотариуса.

Това сподели Никола Минчев пред публицисти в Народното събрание, като цитира отчет, с който разполага неговият сътрудник ген. Атанас Атанасов.

В документа се разказва " по какъв начин действа групата към “Нотариуса ”, има и имена на хора, които са посещавали клуба на Божанов - " SS ".

Минчев е и ръководителят на анкетната комисия, която би трябвало да изследва обстоятелствата и събитията към незаконната мрежа на убития Мартин Божанов-Нотариуса.

По думите му имената в листата са към 10, а полученият от Атанасов отчет е изпратен на всички членове на комисията.

" Описани са съответни проблеми, като да вземем за пример тези на Ивайла Бакалова и на семейство Арабаджиеви, които са били жертви на активността на групата към Мартин Божанов ", изясни Минчев, като добави, че всеки, който има връзка със случая, ще бъде разпитан.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са подсъдими по дело за данъчни измами и пране на пари. Те бяха задържани в Барселона и екстрадирани през 2019 година

През 2020 година Специализираният съд върна на прокуратурата делото, в което двамата и още петима души дават отговор за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни измами, укриване на налози и пране на пари. Деянията са осъществени от тях в друга форма на съучастничество от началото на 2013 година до 2018 година

Арабаджиеви са упрекнати и в това, че в качеството си на лица, които реализират в действителност дейности и функционалности по ръководството на търговски сдружения, съзнателно са склонявали представляващи въпросните сдружения (също членове на групата) да заобикалят установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери.

Семейството остана в ареста близо година.

През 2021г. въззивен състав на Апелативния профилиран углавен съд промени мярката за неотклонение на подсъдимия Ветко Арабаджиев от " домакински арест " в " гаранция " в размер на 500 000 лв., както и мярката за неотклонение на подсъдимата Маринела Арабаджиева от " домакински арест " в " гаранция " в размер на 500 000 лв.. Това се случи на закрито съвещание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР