Ветко Арабаджиев продаде хотел Виктория палас“ в Слънчев бряг за

...
Ветко Арабаджиев продаде хотел Виктория палас“ в Слънчев бряг за
Коментари Харесай

Ветко продаде перлата на империя Арабаджиеви

Ветко Арабаджиев продаде хотел „ Виктория палас “ в Слънчев бряг за 50 милиона лв.. Въпреки че именитият пловдивски предприемач е в ареста за данъчни измами и пране на пари, договорката е предходна безпроблемно, тъй като самият той не попада публично като притежател на никое място. Продавач е компанията „ Виктория груп корпорейшън “, която е благосъстоятелност на записаната на Сейшелите „ Виктория груп сървисис лимитед “, а покупател - „ СБ Роял Хотелс “ с шеф Мартин Маринов, излиза наяве от информация на „ Марица “ в имотния указател. Договорът е подписан на 17 май.

За смяна в собствеността следи имаше надалеч преди старта на летния сезон. В най-голямата резервационна система booking.com се появи надпис, че 5-звездният хотел е под нов мениджмънт. Мастодонтът изчезна и от корпоративния уебсайт на " Виктория груп ". Малко по-късно, на 21 май, в партидата на „ Виктория груп корпорейшън “ е качено единодушие от Търговска банка Д да се вдигне особеният залог единствено над 8-етажния хотелски комплекс. Новата ипотека е учредена на името на „ СБ Роял Хотелс “. Предполага се, че покупко-продажбата е форсирана, с цел да не може страната да постави ръка върху имуществото на Арабаджиеви при положение, че се потвърди виновност и се пристъпи към конфискация на парцели.

„ Виктория палас “ е най-големият морски хотел в империята на фамилия Арабаджиеви. Построен е през 2003 година на 20 метра от плажната линия. Има 445 стаи и 950 кревати. Още при откриването в интериора му ясно личеше дизайнерският почерк на Маринела Арабаджиева. Единият от питейните заведения „ Сафари “ е с автентичен африкански жанр, стаите са с тежки аристократични мебели, решени в алено и златисто, а една част от диваните имаха присъща леопардова дамаска.

Промяната в собствеността по никакъв метод не е усетена от гостите на хотела. Цените не са пипани. Така да вземем за пример двойна стая с включена закуска в първата седмица на юли излиза към 1080 лв. /ако се резервира и заплати сега/, а олинклузивът потегля от малко под 1400 лв. и стига до 2000 лв. според от спомагателните услуги.

= А в Пловдив? =

Администрацията на регион " Северен " сега е с вързани ръце, макар че са съумели да осъдят компания на Арабаджиеви за неплащане на тротоарно право около разширението на хотел „ Марица “. С Арабаджиеви беше подписано съглашение за благоустрояването на тротоара и прилежащата повърхност, имаше даже заричане за хубав публичен шадраван, описаха преди месеци от кметството. Но откакто против семейството се повдигнаха обвинявания, от компанията спрели да дават отговор на позвъняванията на администрацията. Разширението на хотел „ Марица “ се точи към този момент цяло десетилетие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР