Ветеранката на българския попфолк – Петра – твърди, че е

...
Ветеранката на българския попфолк – Петра – твърди, че е
Коментари Харесай

Легендарна родна фолкдива заживя в Кипър, лекува с икони, рисува ги сама

Ветеранката на българския попфолк – Петра – твърди, че е получила неповторима заложба и умее да лекува с икони, нарисувани от самата нея. Новото занимание на „ хищната хиена “ на турбо фолка се изразявало в това да рисува Божия наследник и Богородица върху скални парчета. За заниманието си се похвали самата изпълнителката, която е извънредно горда с творбите си. Светите изображения са извънредно ярки, като Петра залагала на цветове, които привличали внимание. Певицата със популярност от 90-те години на предишния век се въодушевила да рисува върху камъни в навечерието на коледните и новогодишните празници, написа " Български вести ".

Нейни другари я засипали с оферти да си купят скални парчета от нея, въпреки че тя ги изработвала за персонално задоволство. Освен че били красиви, рисунките ѝ имали и чудодейна мощ, която церяла заболявания. Притежавали и особена сила, която пазела дома от беди и несгоди. „ Това са моите дребни икони върху камъни, които носят наслада и благополучие. Бъдете благословени с тях “, разяснява Петра във връзка огромния интерес към изкуството ѝ. Още преди години чалга звездата тотално промени живота си – напусна България и заживя в Кипър, изостави кръшните фолкритми и се отдаде на изобразителното изкуство.

Изпълнителката рисува най-вече с маслени и акрилни бои, като съществени персонажи в шедьоврите ѝ са пейзажите и животните. Женските лица също имат съществено наличие. Тя споделя, че се вдъхновявала за тях от местата, които посещавала, само че икони почнала да рисува по Божията воля, без да го е възнамерявала. Смятала, че посредством нейните произведения Всевишният изпращал послания на земните хора.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР