Ветеранът от левицата Андрес Мануел Лопес Обрадор положи клетва като

...
Ветеранът от левицата Андрес Мануел Лопес Обрадор положи клетва като
Коментари Харесай

Лопес Обрадор положи клетва като президент на Мексико

Ветеранът от левицата Андрес Мануел Лопес Обрадор постави клетва като президент на Мексико през вчерашния ден, обещавайки радикални промени в страната, бореща се с насилието на бандите, хронична беднотия и корупция, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Първият представител на левицата, заемащ президентски пост от едно потомство насам, посочи в речта си на церемонията в долната камара на Народното събрание, че десетилетията на ръководство на " неолиберални държавни управления " са оставили пагубно завещание.

" Трансформацията, започваща от през днешния ден, ще бъде мирна и методична, само че в това време радикална, тъй като ще сложим завършек на корупцията и безнаказаността, които пречат на възраждането на Мексико ", съобщи Лопес Обрадор.

На церемонията по встъпване в служба участваха десетина най-вече латиноамерикански държавни и държавни ръководители, измежду които кубинският президент Мигел Диас-Канел и испанският крал Фелипе Шести, съобщи ДПА. Сред гостите бяха американският вицепрезидент Майк Пенс и дъщерята на президента Доналд Тръмп, Иванка.

Над 70 хиляди души се събраха нощес на площад Сокало в центъра на столицата Мексико, с цел да отпразнуват встъпването в служба на президента Лопес Обрадор, заяви телевизия " Телевиса ", представена от ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР