Ветеран от Втората световна война, който оцелява след нападението на

...
Ветеран от Втората световна война, който оцелява след нападението на
Коментари Харесай

Ветеран от Втората световна война, 103, се завръща в Пърл Харбър 82 години след нападението на Япония, за да почете загиналите другари

Ветеран от Втората международна война, който оцелява след нападението на Япония над Пърл Харбър, се завърна в Хавай, за почитат тези, които са изгубили живота си в нещастието.

Пътувайки до Хонолулу, с цел да означи 82-ата годишнина от офанзивата, Ира „ Айк “ Шаб, на 103 година, беше единствено на 21 години, когато японските водачи на 12 декември 7, 1941.

При годишното си идване на Хавайските острови по-рано тази седмица, Шаб беше посрещнат с овации от тези, които го приветстваха на острова след полета му от Портланд.

Повече от осем десетилетия след офанзивата, Шаб към момента си спомня спомените, някои от които съгласно него не са най-хубавите за поддържане.

Пътуване до Хонолулу, с цел да означи 82-та годишнина от офанзивата, Айра " Айк " Шаб, на 103 години, беше единствено на 21 години, когато японските водачи бомбардираха военноморската база на 7 декември 1941 година (Getty Images/AP)

" Те не са безусловно приятни ", спомня си той, съгласно Hawa...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР