Вестник Земя“ цитира думи на посланика на Русия у нас

...
Вестник Земя“ цитира думи на посланика на Русия у нас
Коментари Харесай

Преглед на българския печат

Вестник „ Земя “ цитира думи на посланика на Русия у нас Анатолий Макаров, че „ Турски поток “ минава през България “. Той декларирал това в отговор на въпрос на конференция, като споделил: „...планът остава, както са го оповестили руснаците, а точно - през България “.

Изданието, дружно с  „ Дума “, разяснява и митинга на строителите с обобщението, че е български казус властта и капиталът да са дружно против опозицията.  На първа страница на опозиционния вестник е поместена фотография на премиера Борисов с посетили го протестиращи строителни босове с надпис „ мафия “. За два часа кабинетът даде милиард и 450 милиона лв. за строителни компании и единствено 70 хиляди за обучение, написа под фотографията.

В сходен дух е и водещото заглавие на „ Сега “ – „ Кабинетът похарчи един милиард и 700 милиона лв. за час “. Кметове и строителни компании ритуално благодариха на държавното управление за отпуснатите пари, е подзаглавието. Строителната камара прикани премиера, „...да не се опъва на политическото говорене “, написа още вестникът. „ Сега “ също разяснява митинга на строителите. В рубриката си „ Наблюдател “ написа: „ С митинг известност не се гради “. Когато бизнесът търси политическа поддръжка, значи нещо не е наред с бизнеса, заключава изданието, разгласило също фотографията на премиера с ръководители на крупни строителни компании.

„ 24 часа “ показва просторно митинга на строителите и последвалите срещи на шефовете на мощни компании с ръководещите. Премиер, министър, парламент и 60 хиляди българи поддържат строителите, съгласно вестника. Цитира се и президентът Радев, който също одобри ръководители на сектора: „ Моето доверие няма да бъде извоювано с митинги “.

„ Работим тръбата да мине през България “, написа „ Труд “, като цитира посланика на Русия у нас Анатолий Макаров във връзка втората тръба на газопровода „ Туски поток “. Дипломатът е добавил, че Москва и Брюксел работят по основаване на нова инструкция за „ Турски поток “ и „ Северен поток 2 “. Има и различен акцент в това издание от конференцията на Макаров – „ Ако на българския бряг НАТО разположи ракети, Русия няма да мълчи “, декларирал Макаров.

Брюксел наложи наблюдаване над застраховката „ зелена карта “ поради български полици на коли в чужбина, осведоми „ 24 часа “. Наши компании не изплащали вреди при произшествия зад граница. Наблюдението значи, че българското посланичество в общата европейска система „ зелена карта “ ще би трябвало да регистрира всеки месец паричните потоци.

Болници точат пари от Здравната каса с по пет интервенции годишно, написа „ Монитор “. Вестникът цитира шефа на " Пирогов " Асен Балтов. Той разяснява, че има лечебни заведения с акредитация за най-високо ниво, само че в тях липсва нужното за това умело здравно лице. Лекари упорстват да се изготви показател на лечебните заведения, добавя " Монитор ". Това е належащо, с цел да може пациентите да знаят коя болница какво качество на лекуване предлага. Например, с цел да е на равнище кардиологична болница, в нея би трябвало да се правят най-малко 250 интервенции на година.

„ Телеграф “ предлага много потребителски тематики. Една от тях - пробутват ни олио за зехтин. „ Светещи гирлянди помпат сметката за ток “ е друго заглавие. Вестникът споделя и за неволите на живеещи в саниран блок в столичния квартал „ Люлин “, в който компанията за топлинно счетоводство „ Тахем “ отхвърля да направи избрана промяна, с което обрича хората да останат без отопление от Нова година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР